'Yavru Tema' Eğitimlerimiz Tamamlandı

Okulumuz sınıf öğretmeni Ersoy Özkeskin koordinatörlüğünde okulumuzun tüm sınıflarında Yavru TEMA Eğitim Programı uygulandı. 

 

Yavru TEMA Eğitim Programı ilkokul çağındaki çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacı ile tasarlanmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı ile TEMA Vakfı iş birliği ile gönüllü öğretmenler tarafından yürütülen Yavru TEMA Eğitim Programının içerik ve materyalleri 1.-2. sınıflar ve 3.-4. sınıflar için olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

Temel amacı çocuklara ekolojik okuryazarlık konusunda farkındalık kazandırmak olan program, açık havada ve sınıf içerisinde uygulanan yüz yüze ve çevrim içi etkinliklerle çocukların doğayla bağ kurmaları desteklemiştir.

Toprak, su varlıkları, biyolojik çeşitlilik, ekosistem, hava, doğada gözlem, sürdürülebilir yaşam gibi konularda olabildiğince geniş bir kurguda hazırlanmış olan eğitim materyalleri ve her konu başlığı altında etkinlik yönergeler uygulanmıştır.  Yavru TEMA Eğitim Programını kapsayan bir portal kullanılarak EBA üzerinden uzaktan eğitim modeliyle eğitimler tamamlanmıştır. EBA ortamında etkinliklerini tamamlayan öğrenciler oluşturulan Yavru Tema sayfasında yüzlerce paylaşım yaparak, farkındalık  oluşturmuşlardır. Yapılan çalışmalar ve etkinliklere ait EBA raporlarında öğrencilerin tamamlama düzeyleri ve etkinliklere katılım oranları izlenmiştir.

TEMA İl Temsilcisi Semra Soysal Şahin tarafından eğitmleri tamamlayan öğrencilermize Yavru TEMA rozetleri, hediye kitaplar ve katılım seftitikaları gönderilecektir. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Şehit Onur Bakbak İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)