Usta Öğretici Başvuru Süreci Başladı

2023 - 2024 Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuru Takvimi yayınlandı.

 

BAŞVURU AŞAMALARI

  1. e-yaygin.meb.gov.tr sistemine e-devlet şifreniz ile giriş yapınız.

  2. Başvurular->Usta Öğretici Başvurusu menüsünden EK-2 Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formunda istenilen belgelerin asıllarını sisteme yükleyerek ve sistem üzerindeki yönergeleri tamamlayarak çevrimiçi başvurunuzu tamamlayınız.

  3. e-yaygin.meb.gov.tr sistemi üzerinden başvurusunu tamamlayabilenlerin başvuruları Kurum Müdürlüğümüz tarafından onaylanacak ya da reddedilecektir. Kurum müdürlüğü tarafından başvurusu reddedilen ücretli usta öğretici adaylarının başvuruları işleme alınmayacaktır.

  4. Bu nedenle başvuru onay durumunuzu sık sık kontrol ederek reddedilen başvuru ya da sisteme yüklenen evraklarınız için, reddedilme nedeninde yazan talimatlar doğrultusunda gerekli düzeltmeleri yapmanız gerekmektedir. 11 Eylül 2022 tarihinde Kurumumuz web sayfası ve sosyal medya hesapları ile Müdürlüğümüz binasında sıralamalar ilan edilecek ve görevlendirmeler ilan edilen sıralamalara göre yapılacaktır.

 

NOT: Görevlendirme esnasında EK-2 Ücretli Uzman ve Usta Öğretici Değerlendirme Formu ile birlikte istenilen belgelerin fotokopilerini asılları görülerek onaylatılmak üzere Kurum Müdürlüğüne teslim edilecektir. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyen adaylar belgelerini yeniden yüklemeden her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır. (HBOK Yön. Md. 26/8)

 

BAŞVURU YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

  1. E-Yaygın Sistemine belgelerin asılları yüklenmelidir. Tercihen belgelerin e-devlet üzerinden alınarak yüklenmesi daha kolay olacaktır. Diploma gibi arkası ve önü olan belgeler sisteme yüklenirken iki taraflı olarak taratılmalıdır.

  2. Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi Başarı Belgeleri bölümünde bulunan <<Diğer Belgeler» kısmına yüklenmelidir.

  3. Detaylı SGK Hizmet Döküm Belgesi iş yeri unvan listesi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurulu/SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belgesi BARKODLU BELGE OLUŞTURULARAK e-devlet üzerinden alınmalı ve sisteme yüklenmelidir.

  4. E-Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yapılırken İş Durumu (MEB Personeli-Usta Öğretici-Kamu Personeli-Emekli) size uygun olanı seçiniz.

  5. Eksik ve hatalı bilgi ve belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Merkez Kütahya Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)