Tatil Fırsatını Değerlendirelim.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılına 22 Ocak tarihi itibari ile küçük bir ara veriyoruz. Bu minik tatili hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz için bir fırsat olarak görebiliriz. Peki nasıl?

2023-2024 Eğitim Öğretim yılına 22 Ocak tarihi itibari ile küçük bir ara veriyoruz. Bu minik tatili hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz için bir fırsat olarak görebiliriz. Peki nasıl?

Tatilde, evde geçirilebilecek vakitler artmaktadır. Uygun bir planlama ile hem eğlenmeye hem dinlenmeye hem de akademik çalışmalara zaman ayırmak mümkündür. Tatil öncelikle öğrencilerin dinlenmesi için ayrılmış bir vakittir. Yıl içinde yorulmuş zihinlerin ikinci döneme daha verimli hazırlanması için bir fırsattır. Bunun yanı sıra akademik çalışmalara hiç vakit ayırmamak bilgilerin unutulmasına sebep olabilmektedir. Bu yüzden mutlaka konu tekrarları ve eksik olduğu düşünülen konular varsa çalışılması gerekir.

Sadece akademik çalışmalar için değil aileyle birlikte vakit geçirmek ve kişisel gelişim içinn de bir fırsattır. Keyifle yaptığı spor, sanat hatta dil gelişimi çalışmalarına mutlaka devam edilmeli ancak keyifli zamanlara vakit ayrılması ihmal edilmemelidir. 

Tatil döneminde çocuklarımızla geçireceğimiz vakitler de planlanmalı, ertelediğimiz sosyal faaliyetler gerçekleştirilmelidir. Neler yapabiliriz?

 Onlarla oyunlar oynamak böylece çocuklarımızı tanımak ve hoş oluşturabilmek  Müze, cami gibi kültürel geziler yapmak, buraların tarihinden ve bizler için öneminden konuşmak çocuklarımızın bilgi hazinelerini geliştireceği gibi ebeveyn çocuk ilişkisini geliştirmek  Patlamış mısır eşliğinde yaşlarına uygun mesajlar içeren film saatleri yapmak  Hava güzelse çay demleyip piknik yapmak  Kültürümüzün önemli bir parçası olan akraba ziyaretleri de unutulmamalıdır. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Fatih Fatih Atatürk İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)