Kontrol Bende

3/G Sınıfının ortağı olduğu STEM ve Çevre isimli e Twinning projesi kapsamında öğretmenimiz Hacer ŞENEL eşliğinde öğrencilerimiz 3 Aralık Dünya Engelliler gününe yönelik olarak kendi tekerlekli sandalyelerini tasarlayıp 3 boyutlu çalışmalara dönüştürdüler.

Öncelikle öğrencilerimize problem durumu sunuldu ve problemin öğrenciler tarafından fark edilmesi sağlandı. Kaza sonrası yeniden hareket etmek isteyen bir bireye nasıl yardımcı olabilirsiniz sorusu yöneltildi. Hayallerindeki işlevlere sahip engelli bir bireyin hayatını kolaylaştırabileceği bir sandalye tasarlamaları istendi ve çocuklar kendi sandalyelerini tasarlayıp çizimlerini yaptılar. Daha sonra bu çizimlere uygun olarak sandalyelerini üç boyutlu hale getirdiler. Sınıfta öğrenciler ile birlikte otomatik hareket edebilen bir sandalye tasarımı prototip olarak gerçeğe dönüştürüldü. Sandalye içerisinde yer alan elektrik devrelerinin kurulması aşamasında öğretmenimiz etkin oldu ve çocuklara bu konu ile ilgili kısa açıklamalar yapıldı. Sandalyenin dizayn kısmı öğrenciler ile oluşturuldu ve yeni özellikler eklendi. Öğrencilerin çalışmaları diğer öğrencilerin de görebileceği şekilde sergilendi.

Bu proje ile öğrecilere STEM ile birlikte 21. yy becerileri kazandırılması ve hayallerinin üretim süreci ile birlikte gerçeğe dönüştürülebilme sürecinin içerisinde yer almaları amaçlanmıştır.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Kapaklı İbni Sina İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)