Karne Sevinci

*Çocuğunuzun karnesini başkalarına karşı bir “övünme” ya da “utanma” nedeni olarak kullanmayın. Böyle ifadelerden kaçının. Örneğin “Bu karneyle konu komşuya rezil ettin bizi!”. “Ben de şöyle göğsümü gere gere çocuğumun karnesini dosta düşmana gösteremeyecek miyim?!”... gibi ifadeler çocuğun kişiliğini zedeler. Unutmayın çocuğunuz, sizin için değil öncelikle kendisi için çalışmalıdır.

*Karneyi çocuğun kişiliğinin bütününe yönelik bir değerlendirme aracı olarak kullanmayın. Karnenin, çocuğunuzun potansiyelinin ve performansının bir göstergesi olduğunu hatırlayın.

*Karnesi çok parlak çocuklar ödüllendirilirken, karnesi daha az parlak çocuklar da teşvik edilmelidir. Çocuğa, elde edilen sonuç kadar gösterilen çabanın önemli olduğu mesajı verilmelidir.

*Anne-babalar olarak kendi öğrencilik yıllarınızı ve kendi karnelerinizi hatırlayıp, çocuğunuzla empati kurmaya çalışınız.

 Unutmayın, çocuğunuzun karnesi anne-baba olarak sizin için de bir değerlendirmedir ve her değerlendirme “yeterlilikler kadar eksikleri de gösteren bir bilgi”dir. Kendinize “Bu sonuçlar üzerinde benim katkım ne kadar oldu? Hangi davranışlarımızı değiştirmeliyiz? Biz nasıl bir aile ortamı sağlarsak çocuğumuz daha başarılı olabilir?”... diye düşünmeniz için bir fırsattır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Çekmeköy Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)