"hedef İyi İnsanlar Yetiştirmek"

Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet Pişkin, “Bir Öğretmen Olarak Hz. Peygamber” konulu bir konferans verdi.

Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet Pişkin, “Bir Öğretmen Olarak Hz. Peygamber” konulu bir konferans verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğretmen Gelişim Eylem Planı çerçevesinde Kasım ayı münasebetiyle okulumuzda düzenlenen konferans öğretmenlere yönelik olarak gerçekleştirildi.

Hz. Peygamber’in eğitimciliğini geniş bir çerçevede ele almak gerektiğine dikkat çeken Pişkin,  “O’nun eğitim-öğretim faaliyetleri, günümüzdeki gibi belli yaş ve bilgi düzeyine sahip kişilere, özel bir okul ya da sınıf ortamında yazılı literatürden okuyup yorumlayarak ders verme şeklinde olmamış; çocuk, genç, yaşlı ayrımı yapılmaksızın pek çok insanın bireysel ve sosyal hayat için gerekli olan; meslek edinme, kendini gerçekleştirme, toplum için bir rol üstlenme gibi temel bilgiler ışığında eğitilmeleri yani yaygın eğitim şeklinde gerçekleşmiştir” dedi.

Hz. Peygamber’in okuma yazma bilmemesine rağmen 23 yılda insanlığa model bir nesil inşa ettiğini hatırlatan Pişkin şu sözlere yer verdi: “Hz. Peygamberin okuma yazmasının olmamasının sebebi vardır. Eğer böyle olmasaydı, İslam dinine girmeyenler Kuran-ı Kerim hakkında asılsız söylemlerde bulunabilirlerdi. Bu durumu Kuran-ı Kerim’de, Ankebut suresinde (29/48) Yüce Allah Hz. peygambere; “Sen bundan önce, ne bir yazı okur, ne de elinle onu yazardın. Öyle olsaydı, batıla uyanlar kuşku duyarlardı” şeklinde belirtmektedir. Yine Kuran-ı Kerim’de Hz. Peygamberin okuması yazması olmadığına değinip, fakat O’nun doğruları söylediği, söylediklerine inanılması gerektiği şöyle açıklanıyor: “De ki; ey insanlar! Ben sizin hepinize Allah´ın resulüyüm. O Allah ki, göklerin ve yerin bütün mülkü O´nundur. O´ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Öldüren de, dirilten de O´dur. Bundan dolayı gelin, Allah´a ve resulüne iman edin. Allah´a ve Allah´ın bütün kelâmlarına iman etmiş bulunan o ümmî peygambere, evet ona uyun ki, hidayete erebilesiniz” (Araf, 7/158).

HEDEF; İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK

Pişkin sözlerini şöyle tamamladı: “Hz. Muhammed’in eğitimdeki hedefi, iyi bir insan yetiştirmektir. Yani taklitten uzak, devamlı kendini geliştiren, doğruyu ve yanlışı, zararlı ile faydalıyı ayırt etme yeteneğine sahip, bilgi ve kavrama gücü olan, kişilikli bireyler yetiştirmektir. Bu hedefe varabilmek için sözel anlatım, uygulamalı kazanımlar, okumak, eğitim, bilgi ve teknik gerekmektedir. “İnsanı Kamil” yani olgun insan, evrensel insan arzulanan bir hedeftir.”

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep İslahiye Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)