Eba Destek Noktaları

Türkiye'de ve dünyada, salgın sebebiyle eğitim faaliyetleri büyük bir dönüşüm geçirmekte ve uzaktan eğitim gündeminin temel maddesi haline gelmektedir. Bugünlerde uzaktan eğitimin ne şartlarda ve hangi araçlarla yapılacağı tüm dünyada tartışılır hale gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımız istek, ihityaç ve imkanlar dahilinde uzaktan eğitimde farklı çözümler geliştirmektedir. Bu doğrultuda ""Uzaktan eğitime dair ürettiğimiz her çözüm, yarınımızı şekillendirecek"" felsefesi ile hareket eden bakanlık birimlerimiz öğrencilerimizin süreçten en yüksek verimi almalarını hedeflemektedir.

Öğrencilerimizin öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte EBA platformu üzerinden canlı dersler almaları sağlanarak uzaktan eğitim sürecinde eğitim öğretim faaliyetleri büyük biz özveri ve titizlikle sürdürülmektedir. 23 Mart - 27 Kasım tarihleri arasında EBA platformunu aktif olarak 13.208.137 öğrenci ve 1.177.725 öğretmenimiz kullanarak derslerini canlı bir şekilde sürdürmektedirler. Çeşitli nedenlerden dolayı EBA platformuna erişim imkanı olmayan öğrencilerimiz için okullarımız ve kurumlarımızda ""EBA Destek Noktaları"" kurulmuştur. Halihazırda 13650 merkez ve 133 mobil EBA destek noktalarıyla öğrencilerimizin canlı derslerine katılarak eğitim öğretim faaliyetlerinden geri kalmalarının önüne geçilmiştir.

Evlerinden ve EBA destek noktalarından canlı derslere katılan öğrencilerimiz eğitim öğretim faaliyetlerine dair tüm sorulara anında cevap bulmak için EBA internet sayfamızın sağ alt bölümünde yer alan EBA Asistan uygulamasını kullanabilirler. Aynı şekilde evlerinden uzaktan eğitime katılma imkanı olmayan öğrencilerimizin EBA'dan faydalanmalarını sağlamak için kendilerine en yakın EBA destek noktasını https://ebadesteknoktasi.meb.gov.tr/ adresine tıklayarak öğrenebilirler."

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van Tuşba Pirgarip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)