Dönem Sonu

Dönem Sonu Faaliyet Haftası, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta ile derslere ara vermesini amaçlamaktadır. Dört günlük örnek planı hazırlanan proje içeriğindeki faaliyetlerin ülke genelindeki tüm okullarda uygulanması planlanmaktadır.

FAALİYET BAŞLIKLARI Bilgi Yarışması ve Kelime Oyunu: Her okul kendi bilgi yarışması için sorular ve kelimeler hazırlayacaktır. Yarışmanın aynı saatte her sınıfta uygulanması beklenmektedir.

En Sevdiğini Paylaş: Öğrenciler kendileri için anlamlı bir eşyayı yanında getirecek ve tüm sınıfa o eşyanın hikâyesini anlattıktan sonra bir başka arkadaşına hediye edecektir.

Kermes: Okul genelinde organize edilecek kermese tüm öğrencilerin katılımıyla yiyecekler getirilecektir. Kermes satışından elde edilen gelir okul aile birliğine ya da bir yardım kuruluşuna bağışlanacaktır.

Yetenek Paylaşım Saati: Öğretmen ve öğrencilerin ortak katılımı ile başvuran herkesin, sahip olduğu bir yeteneğe ya da ilgi duyduğu bir alana dair atölye, sunum, söyleşi gerçekleştirebileceği eğlenceli bir aktivite saati planlanmıştır. Okul genelinde tüm sınıflarda, tıpkı bir kulüp saati gibi farklı atölye, sunum ve söyleşiler organize edilecektir. İçerikler okul ve müfredat dışı konulardan oluşacaktır. Görsel Sanat,

Bilim ve Spor Saati: Okul inisiyatifiyle belirlenecek bir görsel sanat, bilim ya da spor aktivitesi gerçekleştirilecektir. Hitabet Oyunları: Belirlenen iki hitabet oyunu ile öğrencilerin sınıf içinde hitabetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparak eğlenmesi amaçlanmıştır.

Sosyal Sorumluluk ve Kitap Okuma Saati: Kitap Okuma Saati olarak planlanabilecek bu saatte okul tercihlerine göre farklı sosyal sorumluluk ve kültür faaliyetleri organize edilebilecektir.

Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri: Ünlü ve uzman isimler davet edilebileceği gibi, kademelere göre itfaiyeci, polis, doktor vb. çeşitli meslek gruplarından konuşmacılarla eğlenceli, dikkat çekici söyleşiler yapılarak öğrencilerin keyifli vakit geçirmesi amaçlanmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Süleymanpaşa 75. Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)