Cumhuriyetin 100. Yılı Kapsamında Şehitlik Ziyareti

               Okulumuz Osman Nuri Ersezgin İlkokulu  4. Sınıf öğretmen ve öğrencileri, Cumhuriyetimizin     100. Yılı kapsamında  Bergama  Şehitliğini ziyaret etti.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal eden tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızı okunarak başlayan etkinliğimiz Okulumuz 4/D  Şubesi Öğretmeni Ömer ŞAHAN Günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Ziyarette Din Kültürü ve Ahlak bilgisi Öğretmeni Battal SARAÇOĞLU tarafından inancımızda ve kültürümüzde şehitlik, şehitliğin kutsiyeti, bu toprakları kanlarıyla bize vatan kılan şehitlere ve şehit yakınlarına karşı olan maddi ve manevi görevlerle ilgili bilgi verildi.Ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dualar edildi. Şehidimiz Pilot Yüzbaşı Özerli'nin babası  emekli astsubay Nurettin Özerli  öğrencilerimize  yaptığı konuşma öğrencilerimizin duygu dolu anlar yaşattı.

Okul müdürü Bilginer ENGİN : “Vatan uğruna can veren şehitlerimizi çocuklarımıza tanıtmak, onları unutmamak ve unutturmamak bizim için kutsal bir görevdir, şehitlerimizin ruhları şad, makamları ali olsun.” dedi. Ayrıca bu gibi etkinliklerin yapılmasını milli bir görev olarak kabul ettiklerini ifade etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bergama Osman Nuri Ersezgin İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)