Bir Portakal İle Başladı Her Şey

Tutum, Yatırım ve Türk  Malları Haftası  kapsamında İlçe Kaymakamımız Sayın Adem ESEN, Cumhuriyet Savcımız Sayın Onur KÜTÜK, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ziya DURMUŞ ve daire amirlerinin katılımıyla okulumuzda Yerli Malı Etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir. Kültürel değerlerin ön plana çıkarıldığını, Yerli ürünlere teşvikin sağlanmasına ilham olan eserlerin sergilendiği coşku dolu bir program gerçekleştirilmiştir. Programda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Bir milletin kaderi değişti. Atatürk’ün Ruslara ödenecek tutarı nakit yerine narenciyeyle gerçekleştirmesi! Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve stratejik zekası sayesinde gerçekleşen iki hamle ki;

Birincisi; Ruslara ödenecek paranın narenciyeden elde edilmesi, 

İkincisiyse fındık fidesinin tekelimize alınması, hatta fındık için kongre toplanması.

İşte o kalkındırma planının bir parçası...

FABRİKALAR KURULDU VE TEK KURUŞ ÖDEMEDİK.

Okulumuz öğrencileri de bu hikayeden yola çıkarak, kendileri ürettiler, kendileri kazandılar. Öğrencilerimiz kendi dükkanlarini oluşturdular; el emeği, ev yapımı ve kendileri yetiştirip ürettikleri ürünlerle Okul Aile Birliği bütçesine katkıda bulunmaktan çok mutlu oldular. Yerli malı kullanmanın ülkemize olan kazanımlarını yaparak yaşayarak öğrendiler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Tonya Feride - Ahmet Şener Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)