Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sürecine İlişkin Bilgiler

   

   

2023-2024 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME

BİLSEM öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında gerçekleştirilecektir.

ADAY GÖSTERME SÜRECİ

1-Sınıf öğretmenlerimiz tarafından ADAY olarak önerilen öğrencilerin yetenek alanlarına göre EK-1 gözlem formları doldurularak, okul yönlendirme komisyonuna teslim edilir.

Okul Yönlendirme Komisyonu (OYK); okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacak. Aday gösterme süreci okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecektir.

2- OYK aday gösterilmesine karar verilen öğrencinin EK-1 gözlem formlarını ilgili sınıf öğretmenine imza karşılığı tebliğ eder.

3- Sınıf öğretmeni OYK tarafından tebliğ edilen gözlem formlarını yetenek alanına göre MEBBİS ↦    e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Modülüne ↦   İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri      ↦Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri ↦Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Gözlem Formu  işleyerek kaydedeceklerdir.  

4-Sınıf öğretmenleri tarafından MEBBİS/ e- Okul Yönetim Bilgi Sistemi Modülüne yetenek alanına göre girişi yapılan tüm öğrencilerin listesi okul yönlendirme komisyonuna teslim edilecektir.

 

*** Her bir ilkokulda 1, 2 ve 3. sınıf seviyelerinde her bir sınıf seviyesindeki toplam öğrenci sayısının en fazla %20’si aday gösterilebilecektir.

*** Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecektir. İkinci yetenek alanından aday gösterilen öğrenciler %20’lik dilimi etkilemeyecektir.

 

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme ve Ek-1 Gözlem formu doldurulması işlemleri  08-19 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Okul yönlendirme komisyonunun görevleri şunlardır:

a) Sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmek üzere önerilen öğrenci/öğrencilerin gözlem formlarını değerlendirerek aday gösterilecek öğrenci/öğrencileri belirlemek,

b) Aday gösterilmesine karar verilen öğrenci/öğrencilerin sınıf/şube bazlı listelerini ve “EK-1 Gözlem Formları”nı ilgili sınıf öğretmenlerine tebliğ etmek,

c) Aday gösterilen öğrenci bilgilerinin (T.C. kimlik numarası, okul numarası, ad soyad, aday gösterilen yetenek alanı) kontrol edilmesi ve varsa gerekli düzeltme işlemlerinin, gözlem formlarının doldurulma süresi içinde, sınıf öğretmenleri tarafından MEBBİS/e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Modülü ( İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri/Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri/ Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Gözlem Formu) üzerinden yapılmasını sağlamak,

 

ÖNEMLİ LİNKLER:


"2023-2024 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME KILAVUZU"NA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.


BİLSEM Öğrenci Tanılama Süreci Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.


Genel Zihinsel Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.


Resim Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.


Müzik Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.


 EK-1 GÖZLEM FORMUNU (3 Sayfa) indirmek için TIKLAYINIZ.

 meb_iys_dosyalar/71/01/965212/dosyalar/2024_01/04124628_bilsem20232024gozlemformu3sayfa.pdf

 

LÜTFEN KILAVUZU DİKKATLİCE OKUYUNUZ…

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kırıkkale Merkez Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)