12 Mart /18 Mart Etkinlikleri

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un “Kahraman Ordumuza” hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

 

Çanakkale Zaferimizin 108. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'nin ve istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle anıyoruz

 

Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.  Çanakkale Savaşlarının, tarihimiz açısından önemini vurguladı. Bağımsızlık yolunda atılan ilk adım olduğunu ve Mustafa Kemal’in yıldızının bu savaşlarda parladığını anlattı.

Çanakkale Zaferi, Çanakkale şehitleri ve Gazi Mustafa Kemal, unutulmayacak bir etkinlikle anıldı. ergenekon Ortaokulu  öğretmen ve öğrencileriyle Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıktıklarını ve çıkacaklarını bir kez daha coşkuyla dile getirdiler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Kocasinan Ergenekon Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)