Yeşil Vatan Projesi Kapsamında Afet ve Dayanıklılık Tatbikatı Yapıldı.

Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz, olası bir afet durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak öğrenerek afet bilinci ve dayanıklılık kültürü kazandılar.

 

Bakanlığımız tarafından yürütülen “Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare” etkinlikleri kapsamında Ekim ayı, “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda, 13 Ekim 2025 Pazartesi günü saat 14.10’da, “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” dolayısıyla ilimiz genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Okulumuzda da yapılan tatbikatta öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde sınıflarını düzenli bir şekilde boşaltarak güvenli toplanma alanlarına ulaştı. Tatbikat sırasında öğrencilerin kurallara uygun ve sakin davranışlarıyla tatbikat amacına uygun bir şekilde tamamladı.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Çorlu Şehit Ali Alıtkan Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)