Yaparak ve Yaşayarak Öğreniyoruz.

Öğrencilerin öğrenme ortamında aktif rol alması, öğrenme soruymluluğunu üstlenmesi ve derse etkin katılımları son derece önemlidir. Öğrencilerin nesneleri incelemeleri,duyu organlarıyla algılamaları,soru sormaları, konuşmaları etkin öğrenme sürecinin vazgeçilmez unsurlarıdır.

Eğitim- öğretim sürecine  yaparak ve yaşayarak ilkesiyle dahil olan öğrenciler süreçte aktif rol oynar. Dolayısıyla etkinliklerde öğrenci merkezdedir. Öğrenci materyallerle ve uygulamalarla ne kadar çok ilgili olursa duyu organları o kadar çok uyarılmış olur. Bu da öğrenmede verimi ve kalıcılığı arttırır.

Öğrencilerimizin kalıcı ve verimli öğrenmesini sağlamak ve üretken bireyler olarak toplumda yer edinmelerini sağlamak amacıyla derslerimizi materyallerle zenginleştirdik. Sürece aktıf katılım sağlayan 1. Sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Şırnak Merkez Şehit Teğmen Şafak Evran İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)