Yangın ve Deprem Tahliye Tatbikatımızı Başarıyla Tamamladık.
13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü koordinesinde; kulüp öğrencilerimiz tarafından pano hazırlama etkinliği yapılmıştır. Ayrıca yine okulumuz Afete Hazırlık Kulübü danışman öğretmenlerinin koordinesinde; tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımızın katılımıyla hem Deprem hem de Yangın Tahliye Tatbikatımızı ayrı ayrı gerçekleştirdik.
Tatbikat öncesinde, öğrencilerimize farklı afet durumlarında sergilenmesi gereken doğru davranış biçimleri ve tedbirlerini anlatan eğitici videolar izletilmiş, tüm sınıflarımızın acil durumlarda kullanacağı tahliye noktaları öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere aktarılmıştır. Tatbikat sürecinde ise tüm öğrenci ve personelimiz, çok kısa bir süre içinde verilen talimatlara uygun olarak okulu tahliye etmiştir. Okul binamızdan tahliye sonrasında ise, tüm sınıflarımız daha önce belirlenen toplanma alanlarında halka şeklinde toplanarak ve yoklamaları alınarak tatbikatımız başarıyla tamamlanmıştır.
Bunlara ek olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde organize edilen Çok Senaryolu Afet ve Kurtarma Tatbikatına okulumuz Afete Hazırlık Kulübü öğrencilerimizle katılım sağladık. Ardından yine kulüp öğrencilerimiz Belediye Kültür Merkezinde AFAD tarafından verilen eğitime katılarak AFAD Gönüllük Projesi hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.
Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.




















