Yaman Dede Kız İhl Enerji Verimliliği Kulübü Konferans Düzenledi.
Yaman Dede Kız Anadolu İmam Hatip lisesi Enerji Verimliliği Kulübü Nano Teknolojilerinin Dünü ve Bugünü adlı bir konferans düzenledi.
Kulüp danışman öğretmeni Ulvi Topçu 'nun danışmanlığında Enerji Verimliliği Kulübü 'nün düzenlediği konferansa konuşmacı olarak Abdullah Gül Üniversitesi Nano Teknoloji Bölüm Başkanı Profesör Doktor Mehmet Şahin katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını Enerji Verimliliği Kulübü Başkanı Beyza Sabah yaptı.
Beyza Sabah, konuşmasında Enerji Verimliliği Kulübü 'nün amacına değindi.
Daha temiz, daha yaşanabilir bir dünyada yaşamak için enerjiyi verimli kullanmamız gerektiginden bahseden Sabah, kulüp olarak önce okulumuzda enerkiyi verimli ve tasarruflu kullanmamız gerektiğini bunun içinde öncelikle farkındalık oluşturacak afişlerle okulumuzda bir calisma başlattıklarını anlattı.
Önümüzdeki ay enerji verimliliği konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışması başlatacaklarını duyuran Sabah, dereceye giren öğrencilere de ödüller verileceğini söyledi.
Kulüp başkanı Beyza Sabah, Ayrıca Ocak ayında da konferansların devam edeceğini bunun için de çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Daha sonra Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Mehmet Şahin kürsüye geldi.
Nano teknolojinin hayatımızın her alanında etkili olduğunu sağlıktan, giyime, elektronik teknolojilerinden, savunma sanayiine hatta gıda sanayiinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi.
Hayatımızın her alanında etkili olan Nano Teknolojilerinin bilimsel olarak da Abdullah Gül Üniversitesinde akademik çalışmalara konu olduğunu belirten Şahin aynı adda bir bölüm açıldığını ve ilk ogrencilerini de almaya başladıklarını duyurdu.
Bu bölümden mezun olan öğrencilerin %85 'inin hemen istihdam edildiğini belirten Şahin Nano Teknolojileri Bölümünün gelecek vaat ettiğini belirtti.
Daha sonra Abdullah Gül Üniversitesinin akademik çalışmalarından, bilimsel yayınlardan ve atıfta bulunan eserlerin sayısından bahseden Şahin Abdullah Gül Üniversitesi hakkında öğrencileri bilgilendirerek konuşmasını bitirdi.
Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.




















