Tarihe, Kültüre ve Maneviyata Yolculuk: 5. Sınıf Öğrencilerimiz Kütahya’nın Kalbini Keşfetti

Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 5. sınıf öğrencilerimizle Kütahya’nın tarihî ve kültürel zenginliklerini tanımak üzere anlamlı bir eğitim gezisi gerçekleştirdik.

Gezi rotasında yer alan duraklar:

Ulu Cami

Mevlevihane (Dönenler) Camii

️ Kütahya Milli Mücadele Müzesi

Çini Müzesi

️ Lajos Kossuth Müzesi (Macar Evi)

Kütahya Kalesi (Hisar)

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kapsamında öğrencilerimiz, “Mimarimizde Dinin İzleri: Cami ve Bölümleri” ünitesini sahada yaşayarak öğrendiler.

Ulu Cami ve Mevlevihane Camii’nde mihrap, minber, kürsü, kubbe ve minare gibi bölümleri yerinde inceleyen öğrencilerimiz; cami adabını gözlemleyerek maneviyatla iç içe bir deneyim yaşadılar. Bu ziyaretler, ibadethane kültürünü ve İslam mimarisinin estetik yönlerini yakından tanımalarına imkân sundu.

Türkçe dersi “Geleneklerimiz” teması ile de örtüşen bu gezi, öğrencilerimizin geleneksel mimari, sanat ve tarihî mirasla bağ kurmasını sağladı. Aynı zamanda gözlem yapma, betimleme ve anlatım gibi becerilerini geliştirmelerine katkı sundu.

Kütahya Milli Mücadele Müzesi’nde tarih bilinci kazanan öğrencilerimiz,

Çini Müzesi’nde sanatın inceliğini keşfetti,

Lajos Kossuth Müzesi (Macar Evi)’nde tarihî dostlukları tanıdı,

Kütahya Kalesi (Hisar)’nda ise doğayla iç içe tarihî bir yürüyüş yaparak günü taçlandırdılar.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Betül Keler Benli’ye ve Türkçe öğretmenimiz Cefayir Arabacı’ya teşekkür ediyor; öğrencilerimizi kültür, bilgi ve maneviyatla buluşturdukları için tebrik ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Merkez Kütahya Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)