Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi Yeni Binasında

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlayan Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi yeni binasına taşındı. 2021-2022 eğitim öğretim yılında yeni binasında eğitime başlayan okulun ilk günü açılış töreni düzenlendi.  Törende konuşan okul müdürü İdris İSPİROĞLU, gençlere hitap ederken, zaman keskin bir kılıç gibidir. Siz onu kontrol etmezseniz, o sizi muhakkak keser. Şimdi harekete geçme zamanıdır. Yarın çok geç olabilir. Dünyanın bütün hazineleri toplansa, geçen bir saniye geri getirilemez. O zaman, gün bugündür. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki, davası olmayanın geleceği de olmaz. Biz dünyanın ve insanlığın umudu olan bir milletiz. Üstat Necip Fazıl'ın dediği gibi: ''Sen bir devsin, yükü ağırdır devin.'' Bugün bizim için yepyeni bir başlangıcın olduğu gündür. Bugün istikbal savaşımız, aydınlık yarınlarımız için yeniden kutlu bir yürüyüşe çıktığımız gündür. Şanlı ecdadımız, İstiklal Savaşı'nda canını dişine takarak nasıl top yekun mücadeleettiyse, onların torunları olarak biz de İstikbal savaşı için mücadele edeceğiz. Öyle yürüyelim ki, altımızdaki yer sarsılsın. Gökyüzüne baktığımızda yıldızlar umutla bize göz kırpsın. Elimizi uzatınca ay ve güneşi tutacak kadar ayaklarımız yerden kesilsin.

       Yaklaşık iki yıldır kesintiye uğrayan yüz yüze eğitimin, bütün ülkeyi her alanda maalesef çok kötü etkilediğini ifade eden İdris Hoca, millet olarak çok zor günler geçirdik. Tekrar o zor günlere dönmemek için temizlik ve sağlık kurallarına aşırı ihtimam göstermemiz gerektiğini ifade etti. Gençlere, bütün umudumuz sizsiniz diyen İSPİROĞLU, burada alacağınız eğitim ve bu istikbal davasına vereceğiniz önem sizin, ailenizin, çocuklarınızın ve kıyamete kadar asil ve aziz Türk milletinin hayatını belirleyecektir. Bu yüzden büyük bir aşk ve heyecanla derslerinize ve öğretmenlerinize sarılınız. Planlı, disiplinli, azimli ve kararlı olunuz. Unutmayın sizin bu azim ve kararlılığınız karşısında her güçlük dize gelecek ve düşlediğiniz mutlu yarınlar, avuçlarınıza düşecektir. Siz demir dağları eritmiş, çağ açıp çağ kapatmış, dünyayı dize getirmiş şanlı ecdadın torunlarısınız dedi. 

       Okul Müdürü İdris İSPİROĞLU program sonunda, bu güzide eğitim kurumunu Niğde'mize ve evlatlarımıza kazandıran başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim YAŞAR olmak üzere, emeği geçenlere ve yeni binaya taşınma ve yerleşme sürecinde kendilerine her türlü maddi desteği veren iş adamı Hazım ÜZEN'e teşekkür etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)