Şehit Ahmet Mutlu Kütüphanesi Açılışı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü´nde görevliyken 15 Temmuz 2010 tarihinde Siirt´in Eruh ilçesine geçici görevle atanan Ahmet Mutlu, geçici görevle gittiği Siirt’in Eruh ilçesinde göreve başlamasından 17 gün sonra 2 Ağustos 2010 tarihinde teröristlerce İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne düzenlenen saldırıda şehit düşmüştü.

KOCAELİ’NİN YARINLARI EMNİYETLE ŞEKİLLENİYOR

Eğitim çağı çocuklarının ve gençlerinin suçlara ve kötü alışkanlıklara karşı korunması amacı ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘’Kocaeli’nin Yarınları Emniyetle Şekilleniyor’’projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce isimleri belirlenen 5 okulda Z tipi kütüphane yapılmış ve kütüphanelere şehit polis memurlarının isimleri verildi. Cumhuriyet Ortaokulu’nda yaptırılan Şehit Polis Memuru Ahmet Mutlu okul kütüphanesi de bu çalışmaların bir sonucu.

PROTOKOL BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Ortaokulu’nda Şehit Polis Memuru Ahmet Mutlu’nun adını yaşatmak için yapılan kütüphanenin açılış törenine şehit polisin eşi Münevver Mutlu,İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kaan Yıkılmaz,İl Milli Eğitim Şube Müdürü Turgut Çüre,İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba, Derince İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Yılmaz Serbes,Derince İlçe Emniyet Müdürü Atilla Can, Derince Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Özdemir,Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nden birçok polis memuru, Derince ’deki okulların müdürleri, muhtarlar ve birçok öğrenci katıldı.

DERİNCE’Yİ UMUTLU YARINLARA TAŞIYACAKTIR

Kütüphanenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Rahim Avcı, ‘’Bugün burada açılışını yapacağımız kütüphane, zengin kitap içeriği ve internet imkânı ile hem öğlencilerimize hem velilerimize hem de mahalle halkına hizmet edecektir. Burada polis-okul işbirliğinin güzel sonuçlarını hep beraber gözlerimiz ışıldayarak göreceğiz. Bu kütüphane okulumuz öğrencileri ve ailelerinin hizmetine sunulan en değerli eser olacaktır. ’Kocaeli’nin Yarınları Emniyetle Şekilleniyor ’projesi devamlı üzerinde durduğumuz teşvik ettiğimiz kitap okuma alışkanlıklarının arttırılmasını büyük ölçüde sağlayacak ve Derince’yi umutlu yarınlara taşıyacaktır. Kütüphanemizin kurulmasında emeği geçen başta ismini veren şehit ailemize, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne, tüm emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum ‘’dedi.

ÇİÇEK TAKTİMİ YAPILDI

Cumhuriyet Ortaokulu Okul Müdürü Rahim Avcı tarafından,şehidin eşi Münevver Mutlu’ya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kaan Yıkılmaz’a, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Turgut Çüre’ye,İmdat Akbaba’ya,Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Yılmaz Serbes’e, Derince İlçe Emniyet Müdürü Atilla Can’a katkılarından dolayı teşekkür edip çiçek taktim etti.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Şehit Ahmet Mutlu’nun eşi Münevver Mutlu ve protokoldekilerle birlikte kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi. Kütüphaneyi gezen protokol ve şehit eşi kütüphaneyi çok beğendiklerini dile getirdiler. Gözyaşlarını tutamayan öğrencilere sarılan şehidimizin eşi Münevver Mutlu, salonda duygusal dolu anların yaşanmasına neden oldu.

KAYNAK: www.derinceekspres.org

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Derince Cumhuriyet Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)