Okulumuzda Gıda Güvenliği ve Gıda İsrafı Eğitimi Verildi. .

Tarım ve Orman Bakanlığımızın 2018-2022 Stratejik Planı'nda yer alan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda ilköğretim veya ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilere Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları Ve İsraf" konu başlıklı eğitim verilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda eğitimlere başlanmış olup, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde okulumuzda eğitim gerçekleştirilmiştir. 

4. sınıf öğrencilerine verilen eğitimde, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet TIRNAKÇI, Gıda Mühendisi Cenk ÇALIK tarafından güvenilir gıda, hijyen, gıda hijyeni, mikropların gıdalara bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, Alo174 gıda hattı, gıda etiket bilgileri, ve gıda israfı gibi konulara yönelik bilgiler verilmiştir. Öğrencilerin evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması, gıda çeşitliliğine önem verilmesinin gerekliliği, kahvaltının önemi ve "fastfood" türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, yüksek karbonhidratlı gıdalardan uzak durmalarının gerekliliği anlatılmıştır.

Okulumuz öğrencilerine eğitimi veren Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet TIRNAKÇI, Gıda  Mühendisi Cenk ÇALIK'a çok teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yalova Merkez Kadıköy İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)