Okulumuzda Deprem Tatbikatı ve Afad Malzemeleri Tanıtımı

Okulumuz Afete Hazırlık Kulübü hocalarımızdan Ahmet ÇETİNKAYA ve Melike TURAN tarafından Adıyaman AFAD ekipleri ile yapılan görüşmeler sonucunda okulumuzda Deprem Tatbikatı yapılmıştır.

TATBİKAT AMACI: Deprem anında öğretmen, öğrenci ve okulda görev alan tüm personellerin nasıl davranacağı ve ne yapacaklarına dair eğitiminin ve tahliye konusunda bilgilendirilmelerini sağlayarak afet durumunda olası can ve mal kaybının en aza indirilmesi. Deprem sonrası kullanılan arama- kurtarma aletlerinin AFAD ekiplerince öğrencilere tanıtılarak bilgilendirmelerin yapılması.

 

TATBİKAT TARİHİ:  12.10.2023

İL/ İLÇE: Adıyaman/ Kahta

KURUM KAT SAYISI: 2

ÖĞRETMEN SAYISI:28?

ÖĞRENCİ SAYISI:357

 

         Yukarıda belirtilen tarihte Bölükyayla Ortaokulu/ İHO’da deprem tatbikatı yapılmış, tatbikat sırasında herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır. Tatbikat öncesi gerekli önlemler alınmış, destek alınacak kurumla iletişim sağlanmış , öğrencilere gerekli bilgilendirmeler yapılmış, okul idaresi tarafından yapılan son kontrolün ardından belirtilen gün ve saatte tatbikat gerçekleştirilmiştir. Tatbikat sonrası Adıyaman AFAD ekipleri tarafından öğrencilere arama-kurtarma süreci hakkında bilgiler verilip tanıtımlar yapılmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Kahta Bölükyayla İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)