Okulumuz Etkinlik ve Faaliyetlerine Devam Ediyor.

Hani şair diyor ya:

    Tohum saç,  bitmezse toprak utansın 

    Hedefe varmayan mızrak utansın 

    Hey gidi küheylan, koşmana bak sen

    Çatlarsan, doğuran kısrak utansın 

 

    Kasım ara tatilinden sonra dolu dizgin koşmaya devam, sefere çıkmaya devam ediyoruz insallah...

    EGAL olarak 3 haftada neler neler yapmaya çalışmadık ki;

    İlmin temsilcisi ve teslimcisi, elleri öpülesi Öğretmenlerimizi başta Okul Aile Birliğimiz ve öğrencilerimizin hazırladığı birbirinden güzel programlarla, bu okul ve Öğretmenlerimiz farklıdır dedik.

     Vatan ve Kahramanlık temalı bir programla evlatlarımızı ecdatla buluşturduk.93 yaşındaki Kore Gazimiz Kamil Dede, 76 yaşındaki Kıbrıs Gazimiz Münir Amca ve 52 yaşındaki Güneydoğu terör Gazimiz Ali Beyi, "bugün özgürce dilediğimiz gibi yaşıyorsak, bu uğurda bedel ödeyenleri unutmamalıyız" duygusuyla gençlerimizle buluşturduk. 

     Coğrafya ve Çevre Kulübümuzle Avrupanın en büyük,  ilimizin ve ülkemizin medarı iftiharı Ormanya'da gençlerimizle hem yerinde ders, hem de doğal yaşam becerileri etkinliği yaptık.

    Değerler Kulübümuzle Resim ve Fotoğrafçılık Kulübümüzün ortak çalışmasında genclerimiz Kocaeli Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezinde yerinde hem eğitim hem seminer alma fırsatı buldular.

     Beden Eğitimi Öğretmenlerimizin hazırlık ve organizasyonunda okul Kız ve Erkek Basketbol takımlarımız ile Futsal takımımız ilçe derecelerinden İl müsabakalarında da harika sonuçlar almaya devam ediyorlar. 

     Gezi Kulübümüzle Rehberlik Servisimizin ortaklığında "Meslekleri, Yüksek Öğretim  Kurumları ve ülkemizin seçkin üniversitelerini tanıma çalışmaları kapsamında Ankara'da önce Anitkabir ziyareti, sonra ülkemizin en büyük,  Avrupanin 2. büyük Kütüphanesi olan ve 1 milyondan fazla kitap, 4 milyondan fazla makalenin yer aldığı Millet Kütüphanesini ve en sonda ülkemizin en güzide üniversitelerinden ODTÜ 'yü ziyaret ederek birbirinden güzel sunumlarla gençlerimizin her anlamda ve alanda ufukları açmaya çalıştık. 

    Yine aynı kapsamda İstanbul'umuzun en büyük ve en güzel üniversitelerinden Marmara ve Acıbadem Üniversitelerini gezdikten sonra İstanbul'un en muhteşem manzaralarinin bulunduğu Çamlıca tepesinde gençlerimizle çay simit keyfi yaptık. 

     Ve en son da;

    Stanford Üniversitesi tarafından 2023 yılının dünyadaki en etkili  Bilim İnsanlarının başında gelen Kocaeli Üniversitesinden Prof Dr Mustafa Çanakçı 'yı okulumuzda öğrencilerimizle buluşturduk. 

     Eğitim öğretimi dört duvar arasından yeri ve zamanı geldikçe çıkaran, gençlerimize her zaman bir alternatifleri olduğunu anlatmaya ve göstermeye çalışmaya devam edeceğiz. 

      Sefer bizden, zafer Allah'tandır...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Kartepe Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)