Okul Kayıtlarımız

2010-2021 Eğitim Öğretimin Yılı Öğrenci Kayıtları Başladı

 

İlkokul 4.ncü sınıfı bitiren ve imam hatip ortaokulunda okumak isteyen öğrencilerin kayıtları başlamıştır. Ayrıca 2020-2021 Eğitim öğretim Yılında ortaokul 6. 7. ve 8. sınıf okuyacak öğrenciler okulumuza nakil olarak gelebilmektedir.

  

Okulumuz "çocuklarınızı güvenle gönderebileceğiniz hoşgörü ve ilgi dolu bir ortamdır. Okul-aile-öğrenci iletişiminin en üst düzeyde sürdürüldüğü, her bireye ve her fikre gereken önemin verildiği, saygı, sevgi, sorumluluk ve çalışkanlık kavramlarının ön plana çıktığı sosyal ve kültürel etkinliklerin en üst düzeyde gerçekleştiği dini öğretimin verildiği bir kurumdur."

  

"Okulumuzda okutulan Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal bilgiler ve İngilizce ders saatleri diğer ortaokullarla aynıdır. Buna ek olarak diğer ortaokullarda seçmeli olarak okutulan Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı, Arapça ve Temel Dini Bilgiler dersleri zorunlu olarak okutulmaktadır. Diğer ortaokullardan haftalık olarak sadece bir ders saati fazlamız vardır. Yani haftalık ders saati diğer ortaokullarda 35, İmam Hatip Ortaokullarında 36'dır. Dolayısıyla okulumuzun herhangi bir zorluğu bulunmamakla birlikte geleceğimiz olan çocuklarımızın manevi eğitimi açısından önem arz etmektedir. 

 

Ayrıca İmam Hatip ortaokullarından mezun olan öğrencilerin istediği liseyse gitme hakkı bulunmakta olup, herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. LGS sınavında aldığı puan göre veya yerel yerleştirme ile kayıt olabilmektedir.

 

Okulumuzda öğrencilerimizin hızlı ve pratik düşünme yeteneğini geliştiren dersler ve Kurslar (5. ve 6. sınıflarda Seçmeli Zeka Oyunları Dersi, Okulun tüm öğrencilerine Zeka Oyunları Kursu) açılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz için sosyal etkinlikler, kurslar, geziler ve programlar düzenlenmektedir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Foça Bağarası Cemil Midilli İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)