Öğretmenlerimiz, Stemkodlama ve Robotik Eğitimi Aldı

StemKodlama ve Robotik eğitim ile ilgili İnegöl Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu’nda Robotik eğitimi Okulumuz Yönetici ve öğretmenlerine yönelik “Eğiticinin Eğitimi” çalışması yapıldı.

Eğitime katılan öğretmenler, Robotik ve Kodlama eğitimiyle robot tasarlayarak, robotların kullandılar. 17-18 Şubat 2018 tarihlerinde iki günde Sabah 09:00da başlayan eğitim, akşam 17:00 de sona erdi. Eğitimin amacı ise düşünen ve üreten nesli yetiştirecek olan eğitimcilerin eğitimiydi. Seminer sonunda katılımcılara belgeleri verildi. Bu tür çalışmaların Afyonkarahisar ilinde ilk olduğu Okul Müdür Abdullah DEMİR tarafından bildirildi.

Hafta sonu gerçekleştirilen Robotik Kodlama eğitiminde Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Yönetici ve öğretmenlerine; Temel Elektroniğe Giriş, Mekanik Yapı ve 3D tasarım ve Mekanik ve Elektronik Montaj konularında uygulamalar yapılarak, interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitime katılan öğretmenler okul öncesi ve ilkokul çocuklarına yönelik, elektronik bilgisi ve montajı gerektirmeden ufak çocuklar için özel hazırlanmış sökülüp takılabilir parçalarla modüler robotik uygulamalarını öğrenerek, eğitimde robot kullanımı ile okullarda çocuklara yönelik eğlenceli figürlerle robotik çalışmaları ve kodlama eğitimlerini uygulayabilecek konuma geldiler.

İki günlük eğitimde daha çok teknoloji ile bağlantılı nasıl kullanılabileceğine dair uygulamalar yapıldı. Burada özellikle gelişen dünyada kodlama, robotik sistemler, arttırılabilir gerçeklik gibi uygulamaların eğitim-öğretim ortamında nasıl faydalı kullanılabileceğine dair fikirler sunuldu. 

Okul Müdür Abdullah DEMİR; öğretmenlerin aslında teknolojiye açık oldukları fakat gelişen teknolojinin bu tarz eğitimlerle öğretmenlere sunulmasına ihtiyaç olduğu görüldü.” dedi. “Günümüzün gelişen ve değişen dünyasına ayak uydurabilmek ve gelişimin en önemli ayağı olan eğitimi dünya standartlarına eriştirebilmek için bu tarz eğitim programlarının zaruri olduğunu düşünüyorum” dedi.

StemKodlama ve Robotik eğitimini başarıyla bitiren yönetici ve öğretmenlerimize sertifika verilerek kursumuz tamamlanmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Merkez Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)