Öğretmenimiz Canan Cura Önderliğinde, E - Twinning Projesi Kapsamındaki Okul Öncesi Öğrencilerimiz İle Yapılan Çalışmalar

ŞUBAT AYI : Şubat ayında yarıyıl tatil etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz doğa ve geri dönüşüm konulu etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Ortak ürün çalışması kapsamında proje öğrencileri ile birlikte proje adımızın kolajı oluşturuldu.

MART AYI : "Çocuklarla El Ele Dünya Güvende" isimli e Twinning projesini yürüten okul öncesi öğretmenimiz Canan CURA  anasınıfı öğrencileri  ile birlikte orman haftasında okul bahçemizde fidan dikimini gerçekleştirdi. Elleri toprakla bütünleşen çocuklarımız ağaçlarını diktikten sonra can suyu vererek okul bahçelerinde fidan dikmenin mutluluğunu yaşadılar.

Ardından sınıfta "aycık nasıl bir ormanda yaşamak isterdi? "scamper çalışması gerçekleştirildi.

Proje kapsamında wordwall programında hazırlanan toprağın görevleri kavram çarkı anasınıfı öğrencileri tarafından oynandı,toprağın görevleri kavram ağı oluşturuldu.

Ardından öğrencilerimiz toprak dersem çık hikayesini dikkatle dinlediler.

Sınııfımız da toprağın önemini vurgulamak amacıyla topraktan yapılan ürünler tanıtıldı,toprak kapların plastik ürünlerden daha faydalı olduğu kavratıldı.

Son olarak sınıfta da kil çalışmasından özgün ürünler ortaya çıkarıldı. 

İşbirlikçi ürün çalışmamızda ilk önce proje kardeş okulumuza limon çekirdekli tohum toplarını hazırladık.Ardından onları İstanbul'a kardeş okulumuza kargoladık.

 

Onlarından bizlere gönderdikleri çekirdekleri teslim aldık ve sınıfımızda tohum toplarımızı ektik.Böylece başka şehirden arkadaşlarımızla işbirliği içerisinde tohum ekimini gerçekleştirdik.Bitkinin büyüme evreleri okuma yazmaya hazırlık çalışması ve bitkinin ihtiyaçları konulu sanat etkinliklerini yaptık.

Dünya su  günü kapsamında ilk önce su tasarrufunu öğrendik,ardından sınıfımızda su rondunu oynadık.Damlanın serüveni hikayesini dinledik ve hikaye sonrası dinlediklerimiz ile ilgili resim çalışması yaptık.

 Kompost'un ne demek olduğunu Soso'nun kompost hikayesini dinleyerek öğrendik.Ardından evden getirilen organik atıklar ile sınıfımızda kompost (organik gübre) oluşturduk.Böylece organik atıklar değerlendirdik,diktiğimiz fidanlar için gübre oluşturduk.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bilecik Bozüyük Albay İbrahim Çolak İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)