Öğrencilerimizle Ulu Cami Avlusunda Çedes Projesi Kapsamında Değerlere Yönelik Resim Sergisi Yapıldı.

22 Mayıs 2025 tarihinde, kadim şehrimiz Diyarbakır’ın maneviyatıyla bütünleşmiş tarihi Ulu Cami Avlusu’nda gerçekleştirdiğimiz “Değerlerle Renklenen Kalpler” adlı resim sergimiz, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencilerimizin değerler eğitimi kapsamında kazandıkları farkındalıkları sanatsal bir bakış açısıyla ifade ettikleri anlamlı bir etkinlik olmuştur.

Bu anlamlı sergi; merhamet, doğruluk, yardımseverlik, hoşgörü, saygı gibi temel insani değerlerin çocuklarımızın bakış açısıyla tuvallere yansıdığı, aynı zamanda değerler eğitiminin estetik bir dille ifade bulduğu örnek bir çalışmadır. Sergimiz, geçmişin ruhunu taşıyan bir mekânda, geleceği şekillendirecek nesillerin sesi olmuştur.

Etkinliğimizin hazırlanmasında emek veren Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ramazan GÜLER, Görsel Sanatlar Öğretmenlerimiz Özkan OYMAN ve Mehtap KÜÇÜKBAYRAK, sergi sürecini büyük bir özveriyle yürütmüşlerdir.

Sergimize teşrif ederek bizleri onurlandıran Yenişehir İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlerimiz Sayın Uğur KAPLAN ve Sayın Ali AKBAŞ’a,

Proje boyunca rehberlik ve desteğini esirgemeyen Sur Müftülüğü Şube Müdürü Sayın Muhammet Yasin SANCAR ve Din Hizmetleri Uzmanı Sayın İhsan ÇELEBİ’ye şükranlarımı sunuyorum.

Destekleriyle her zaman yanımızda olan Müdür Yardımcılarımız Emre EROĞLU, Fevzi ACAR ve Eşref GÜMÜŞ’e de gönülden teşekkür ederim.

Ve en içten teşekkürüm, yürekleriyle düşünen, fırçalarıyla konuşan ve değerleri rengârenk ifadelerle görünür kılan sevgili öğrencilerimizedir. Onların duyarlılığı ve emeğiyle ortaya çıkan bu sergi, umutlarımızı tazeleyen güçlü bir mesaj taşımaktadır.

Bu tür çalışmaların, değer odaklı bir eğitim anlayışının gelişimine katkı sağlamasını ve toplumsal duyarlılığı artırmasını temenni ediyor; emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ferat Deniz KAYA

Okul Müdürü

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Diyarbakır Yenişehir Ziya Gökalp Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)