Öğrencilere Yönelik Akademik Başarı, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Motivasyon, Zamanın Kullanımı, Sınav Kaygısı ve Yks - Lgs Sınav Sistemleri İle İlgili Seminerleri.

 

 Okulumuzda Rehberlik Öğretmenimiz Ece FİDAN öncülüğünde,Öğrencilerimize yönelik düzenli olarak akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve YKS-LGS sınav sistemleri ile ilgili seminerler düzenlenmiştir.

Bu doğrultuda Rehberlik servisimiz gerek sınıf bazında,gerekse konferans salonumuzda tüm 8.sınıflara ortak olarak bilgilendirici konferanslar yapmıştır.

Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine göre yapılan çalışmalarla gelişimlerini desteklemeye yönelik adımlar atıldı. Bu yapılan faaliyet ile öğrencilerimizin kendi ilgi ve yeteneklerinin farkına varmaları ve ruhsal, fiziki, her açıdan gelişimlerini artırmaları hedeflenmiştir.

Öğrencilerimize TYT 6-8 (Temel Yetenek Testi)  uygulanmaktadır.

Öğrencilerimizi daha iyi tanımak için bireyi tanıma tekniklerine uygun anketler uygulanmaktadır.

Öğrencilerimizi bilgilendirici seminerler verilmektedir.

Akademik başarıyı arttırmaya yönelik çalışmalar yürütülmektedir.

Öğrencilerimiz ve velilerimizle Rehberlik Servisinde bireysel görüşmeler yapılmaktadır.

SEVİYE TESPİT SINAVININ FAYDALARI:

1)Kendinizi Görme

Uzun uğraşlar sonucu ders çalıştınız ve artık konuyu bildiğinizi düşünüyorsunuz. Peki bilmeniz gereken konuların ne kadarını biliyorsunuz? İşte bunu görebilmek için deneme sınavları benzersiz bir fırsat. Deneme sınavlarına girin ve hangi konuyu ne kadar bildiğinizi öğrenin!

 

2Eksiklerinizi Tespit Etme

Deneme sınavına girdiniz ve bir müddet sonra sonuçlar açıklandı. Şimdi yapmanız gereken şey, sınav sonuç karnenizin güzelce analizini yapmak. Hangi derslerin hangi konularında hangi soru tiplerini yanlış yaptığınızı öğrenin. Bu, sınava hazırlık döneminiz boyunca vazgeçilmez bir alışkanlığınız olmalı. 

 

3) Netlerinizi Artırma

Hangi soru tiplerinde zorluk yaşadığınızı öğrendiğinize göre olayın büyük bir çoğunluğunu başarıyla tamamlamışsınız demektir. Peki şimdi ne yapacaksınız? Yanlış yaptığınız ya da yapamadığınız soruların tamamını öğretmenlerinize veya arkadaşlarınıza sorun ve doğrusunu mutlaka öğrenin. Bu şekilde sonraki sınavlarda benzer soru tipleri çıktığı zaman onları yapabileceksiniz. Netlerinizi artırmanızın en iyi yolu, yanlışlarınızı azaltmaktır. 

 

Bu üç madde öğrencilerin göreceği şekilde sınıf panolarına asıldı.Bu kurallara uyarak başarılarının artacağı vurgulandı.Bundan sonraki süreçte deneme sınavlarının belirlenen takvim doğrultusunda, sıkılaştırılarak devam edeceği söylendi. Ayrıca okulumuz rehberlik servisi tarafından da verimli ders çalışma ve motivasyon konulu konferans yapacağı da öğrencilere duyuruldu.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Kepez Varsak İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)