Liselerde Bilim Uygulamaları (Atık Yönetimi)

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Liselerde Bilim Uygulamaları" programı kapsamında Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi öğrencileri "Atık Yönetimi" temalı paneli gerçekleştirdiler. Bu panelde; Bafa Gölü'nün kirliliğinin nedenleri, sonuçları, ötrofikasyon, çözüme yönelik öneriler, atık yönetimi, kompost  alt başlıkları detaylı olarak ele alındı.

    Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi  öğrencileri; Azra Abi, Elif Ada Birgilli, Büşra Çoban ve Elif Nida Kıracağız biyoloji öğretmenleri Zübeyde Kaya Düzova ve Turgay Öztürk danışmanlığında, Bafa Gölü ve çevresini inceleyip bölge halkıyla da yaptıkları görüşmeler ışığında Bafa Gölü'nün kirliliğini ve bu kirliliğin çözülmesi için gerekli "Atık Yönetimi " önerilerini hazırladıkları panelle  açıkladılar.

  Sabahattin Akyüz Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleşen panelin açılışını  Okul Müdürü Sn. Ali Aktaş gerçekleştirdi.Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. İsa Bal, İl Milli Eğitim Şube  Müdürü Sn.Suat Ağı, İlçe Milli Eğitim Şube  Müdürü Sn. Mahir Kuzu ve  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Sn. Mehmet Abi katılımları ile panele destek vermişlerdir.

    Görevli Öğretmen ve Öğrencilere belge takdiminden sonra günün anısına fotoğraf çekimi ile panel sona ermiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)