Kur'an Okuma Odası Öğrenci ve Velilerimizin Desteği İle Geliştirildi

     Kur'an-ı Kerim, inananlar ve muttakiler için bir "Hidayet" kitabıdır. Öyle ki, yüce kitabımız bu günümüzün ve yarınımızın, dünyamızın ve ahiretimizin inşa edici gücüdür. Kur'an Kerim'i okumak her Müslümanın sorumluluğudur.  

Öğrencilerimizin eğitimine  daha iyi hizmet vermek amacı ile Kur'an-ı Kerim odasında yetersiz büyüklükte olan okuma  masası tüm sınıfın kullanacağı büyüklüğe getirildi. Öğrencilerimizin mesleki uygulama derslerinde eğitim ortamlarını daha iyi kullanılması için ses sistemi ve kamera sistemi yerleştirilerek başarılı projeler geliştirmeleri için imkan sağlandı.

K.Kerim bütün insanlara bir bildiri, mü'minlere  doğru yolu gösteren bir rehber, onlar için rahmet, Allah'tan hakkıyla korkanlara bir öğüt, bir uyarı, gönüllere şifa ve müjdedir.

Kur'an ,ayetleri düşünsünler ve aklı olanlar öğüt alsınlar (sa'd-29) diye indirilen mübarek bir kitaptır.

                Düsturu; Kur'an-ı okuyarak Allah'ı anmak ve onun ayetlerini daha iyi anlamak ve yaşamak olan İmam –Hatip Lisesi öğrencilerine  daha sakin, huzurlu ve hoş bir ortamda Kur'an tilavetini gerçekleştirebilmesi için  ve daha iyi tefekkür ederek yaşayabilmesine  katkıda bulunmak için Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak  Kur'an Tilaveti odası hazırladık.

Öğrencilerimiz bu özenle hazırlanmış  Kur'an-ı Kerim odasında daha huzur ve huşu ile Kur'an-ı Kerim okuyacaklar ve  okunan Kur'an-ı tefekkürle dinleyebileceklerdir.

Efendimiz (s.a.v)'in bize Hadis-i Şeriflerinde bildirdiğine göre Kur'an okunan meclisler yeryüzündeki  gezici meleklerin icabet ettiği mekanlardır.

 

Kur'an okuyan öğrencilerimizi dinlemeye gelen meleklerin icabet ettiği bir mekan olduğu bilinciyle ve hassasiyetiyle hazırlanmış Kur'an-ı Kerim odamız öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. HAYIRLI OLSUN. Hayırlı hizmetlere vesile olması duası ile...

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)