Kaynak:https://atasehirisokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
Vizyon27 yaşından gün almamış, hafif düzeyde eğitilebilir olan öğrencilerimizin seviyelerine uygun ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yapabilecekleri bir iş ve mesleğin temel becerilerini kazanmalarını, kendine, ailesine ve topluma yararlı, üretici birer yurttaş olarak yetişmelerini, sahip oldukları yeteneklerini kapasiteleri oranında kendileri için mümkün olabilecek en üst seviyeye gelmesini ve toplum içinde kendilerine yeterli olabilmesini sağlayacak bilgi, beceri ve sosyal olanakları sunmayı amaçlayan bir anlayışıyla hizmetimizi sürdürmekteyiz.
MisyonÖzel eğitim gerektiren öğrencilerimizin, yeterlilik ve yetenekleri doğrultusunda ve ölçüsünde, yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme gereksinimlerini karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, işe ve mesleğe hazırlamak, yetişmiş personelimizle geliştirilmiş eğitim program ve yöntemleri uygulayarak özel eğitim gerektiren bireylere hizmet vermektir. Oluşturduğumuz güven ortamıyla, öğrencilerimizde var olan cevher ve potansiyeli ortaya çıkararak geliştirmek. Kendi kendine yetebilir seviyeye getirmek.
Her seviyede ve farklılıkları olan öğrencilerin eğitim -öğretim ihtiyaçlarını sezinlemek, bunları programlamak ve uygulamak. Okul, aile ve çevredeki kuruluşlarla işbirliği ile öğrencilerimizi hayata hazırlamak için varız.
Başarılar2016-2017 Eğitim Öğretim yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen "Özel Eğitim Bireyleri Bilgi Yarışması"nda okulumuz İstanbul birincisi olmuştur...

2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi Resim Tamamlama Yarışmasında İstanbul Birincisi olduk.

Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenliklerinde birinciliklerimiz, ikinciliklerimiz ve üçüncülüklerimiz mevcuttur.
Telefon0216 548 23 23
Faks0216 456 52 68
AdresAtatürk Mahallesi 2. Cadde No. 4 Ataşehir / İSTANBUL
İnternet Sitesihttps://atasehirisokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOkulumuz; Vali Muammer GÜLER Öğrenci Yurdu, Kadriye Faik Koparan İlkokulu, Sait Cordan Ortaokulu ve Özel Eyüboğlu Ataşehir İlköğretim Okulunun arasında bir noktada bulunmaktadır.
Ulaşımİl Merkezine 35 km , İlçe Merkezine ise yaklaşık olarak 1 km uzaklıktayız..Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli gibi bölgelerden okulumuza direkt ulaşım mevcuttur. Bir çok otobüs ve minibüsün geçiş güzergahında bulunmaktayız. Okulumuz, gümrük binasına yakın bir mesafede bulunmaktadır..
Merkezden Uzaklıkİl Merkezine 35 km , İlçe Merkezine ise yaklaşık olarak 1 km uzaklıktayız..
Servis BilgisiOkulumuzdaki öğrenciler "Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrencilerin Okullara Erişiminin Sağlanması İçin Ücretsiz Taşınması Projesi"kapsamında 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 17 servis aracıyla taşınmaktadırlar.
Ders Saatleri09:40-14.50
Yabancı DilYOK.
Isınma TürüDOĞALGAZ
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerOkulumuz bölgesel tüm sportif etkinliklere katılmaktadır.
  • Öğretmen Sayısı48
  • Öğrenci Sayısı232
  • Derslik Sayısı12
  • Atölye Sayısı11
  • Yemekhane Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
  • Revir Sayısı1
Kaynak:https://atasehirisokulu.meb.k12.tr/34/34/747245/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)