Okulumuz Ab - Etwinning Platformunda. . .

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programi olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

1- Okulumuz AB-Etwinning Platformunda "THINK, TOUCH, DESIGN-DÜŞÜN, TASARLA, ÖĞRET PROJESİNE Özel eğitim öğretmeni Güniz ÇALIŞKAN yönetiminde katılmıştır. Proje 6-19 yaş grubu özel gereksinimli bireylerde, kağıt kalem zeka oyunlarının derslere entegre edilerek, normal gelişim gösteren akranlarıyla uygulatılarak, sosyalleşmesine, zihinsel ve akademik becerinin gelişimine katkı sağlamasını hedeflemektedir.

 

2- Okulumuz AB-Etwinning Platformunda "Mandala Focus" / "Mandala ile sınavda zihinsel odaklanma" konulu projeye özel eğitim öğretmeni Güniz ÇALIŞKAN kurucu ortaklığı ile katılmıştır. Projede bir meditasyon yöntemi ve sanat terapisi etkinliği olarak amacı; tüm evreni ve insanı simgelemek, sembolize etmek olan çeşitli desen ve figürlerle oluşturulan renkli tasarımlarla öğrencilerin duygularını kontrol edebilmelerini, sınav kaygısını azaltabilmeleri, yaratıcılık ve hayal güçlerinin zenginliğini keşfedebilmelerini sağlamak hedeflenmektedir.

 

3- Okulumuz AB-Etwinning Platformunda "Mandala is everywhere and everytime/ Mandala her yerde ve her zaman " projesine özel eğitim öğretmeni Güniz ÇALIŞKAN kurucu ortaklığı ile katılmıştır. Projede mandala çizim çalışmalarının okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin duygu durum kontrolü, dikkat toplama ve konsantrasyonlarına etkisi hedeflenmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Ataşehir Ataşehir Özel Eğitim Meslek Okulu

Kaynak:https://atasehirisokulu.meb.k12.tr/icerikler/okulumuz-ab-etwinning-platformunda_12143369.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)