Gülyalı Merkez Ortaokulu’nda Bilimin Kalbi Atıyor.

lı Merkez Ortaokulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda bilimin ışığını parlatan gençlerle dolup taştı. Öğrencilerimiz, Teknoloji ve Tasarım Öğretmenimiz ve aynı zamanda proje yürütücümüz Elif Sevindik rehberliğinde bilimsel meraklarını yaratıcılıkla birleştirdiler; ortaya birbirinden ilginç ve anlamlı projeler çıktı.

Fuarımıza; Kaymakamımız Sayın Hatice Üstün Adanur, Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Coşkun Bülbül, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Azaklı, Şube Müdürümüz Sayın Zühtü Yanık, protokol üyeleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, genç bilim insanlarımızın hazırladığı projeleri tek tek inceleyerek hem takdirlerini iletti hem de projelere dair keyifli sohbetlere katıldı.

Geleceği Düşünen Projeler
Fuarda; deprem güvenliğinden çevre korumaya, sanal gerçeklikten dil öğrenimine kadar pek çok alanda ilgi çekici projeler sergilendi. Öğrencilerimiz:

• “Güvenli Evler Güvenli Yaşamlar” projesiyle, deprem anında yapının sarsıntıyı minimuma indirmesi için raylı sistemle desteklenmiş ev modeli tasarlayarak doğal afet bilincine dikkat çekti.

• “Hologram Yapıyorum” çalışmasında, 3 boyutlu görüntü elde eden bir düzeneği kendi elleriyle oluşturarak sanal gerçeklik ve optik teknolojilere yaratıcı bir örnek sundular.

• “Sesle Sallanan, Ninniyle Uyutan Beşik” projesinde, ses algılayıcılarla çalışan akıllı bir beşik geliştirilerek bebek bakımında teknolojinin nasıl kullanılabileceği gösterildi.

• “HÇ-BOT” ve “Robotlar Yarışıyor” projelerinde, öğrenciler engelleri algılayarak yolunu bulan robotlar tasarlayıp bu robotlarla mini yarışmalar yaparak robotik ve kodlama becerilerini sergilediler.

• “Dictionary of Snapwords” ve “Benim Deyimler Sözlüğüm” projelerinde, öğrenciler kelime ve deyim öğrenimini eğlenceli hale getirmek için görsellerle desteklenmiş yaratıcı sözlükler tasarladılar.

• “Çatıdaki Su” adlı çalışmada, çatılardan toplanan yağmur suyunun biriktirilip tekrar kullanılması amaçlanarak sürdürülebilir su kaynaklarına dikkat çekildi.

• “Havadaki Nemden Bardaktaki Suya” projesinde, havadaki nemin yoğunlaştırılarak içilebilir suya dönüştürülmesi hedeflenerek alternatif su üretimi yolları araştırıldı.

• “Karadeniz’deki Fındık Tarımını Kokarca Böceklerinden Koruyalım” projesinde, fındık üretimini tehdit eden zararlılara karşı çözüm önerileri geliştirilerek bölgesel tarım sorunlarına dikkat çekildi.

• “Alan Bulmaca” çalışmasında, öğrenciler dörtgenlerin alanlarını somut materyallerle hesaplayarak matematik konularını oyunlaştırarak öğrenmeyi sağladı.

Fen Bilimleri Deneyleri Merak Uyandırdı
Fen Bilimleri dersi kapsamında gerçekleştirilen deneylerde, öğrenciler renk değişimi, basınç, su döngüsü gibi doğa olaylarını açıklayan düzenekler kurarak katılımcılara eğlenceli ve öğretici bir bilim deneyimi sundular.


Bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, özellikle projeleriyle fark yaratan öğrencilerimize ve rehberliğiyle süreci başarıyla yöneten Elif Sevindik öğretmenimize teşekkür ederiz.

Geleceğin bilim insanlarıyla dolu bu yolculukta hep birlikte yürümeye devam edeceğiz!

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Ordu Gülyalı Merkez Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)