Etkili İletişim Becerileri

    Kurum iklimi, çalışanların kurumsal tutum ve davranışlarının ortaya çıkardığı ve kuruma egemen olan havadır. Kurum içi iletişim kanalları ve kültüründe, kurumu yöneten liderliğin yetkinlik düzeyinde, takım çalışması oluşturulmasında iletişim önemlidir.

Okul Müdürü Ayşegül GÖÇER, idareci ve öğretmenlere yönelik "Etkili İletişim Becerileri, Sürdürülebilir Takım Ruhu ve Kurum Kültürü Oluşturma "konulu bir program düzenledi.

Okul Müdürü Ayşegül GÖÇER, "okulumuzda görevli her bir çalışanın güven içeren bir ortamda olması, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, eşitlik ve memnuniyet yönetimimizin ana omurgasıdır.  Okul müdürü kurumunun lideridir, liderin davranışları ise okulun markasını oluşturur.  Okul kültürü, okulun vizyonunu belirler. O okulun nasıl bir insan yetiştirmeyi hedeflediğini, o insanın topluma nasıl katkıda bulunacağı  ve bu insanı hangi eğitim ve öğretim uygulamalarıyla  eğiteceğini açıklaması gerekir. İdare, öğretmen, veli, öğrenci ve diğer personeller arasında kurulan güçlü bir iletişim başarılı olmanın yolunu açar. Doğal olarak, okul müdürü bu kültürün ifade edilmesinde kilit rolü üstlenir. Eğer okul idarecisi kültürün değerlerini benimseyip ifade edemiyorsa öğretmenlerin kafası karışabilir. Kurumdaki huzur okul iklimini destekler. Öğretmenler, çalıştıkları ortamda mutlu ise öğrencilerde mutludur, velilerde mutludur. Bireyler arasındaki farklılıklar çeşitliliğe neden olur, çeşitlilik ise adaptasyonu destekler. Kapsamlı bir okul kültüründe, Sadece okulun müdürü değil idareciler ve öğretmenler de o okulda başarının nasıl yakalandığı ve okulun bu başarıya nasıl katkıda bulunduğu konusunda bilgilidir ve bu bilgiyi öğrencilerine sıklıkla açıklarlar. Böylece kültür paylaşılan, hissedilen ve günlük hayatı şekillendiren bir etki yaratır. Zayıf bir okul kültüründe bu iletişim ya hiç kurulmaz ya da herkes farklı şeyler söyler. Bu nedenle de çocukların -ve okula yeni katılan öğretmenlerin- kurumun kültürünü öğrenmesini zorlaştırır. Kargaşa ise başarısızlık getirir" dedi.

Mayıs Ayı içerişimde gerçekleştirilen 4006 Tubitak Bilim Fuarları Destekleme Programında örnek bir takım çalışması sergilenmesi dolayısıyla öğretmenlere teşekkür belgesi sundu. Okulumuz ziyaret eden misafirlerden duyduğu ortak cümlede, okul atmosferinin oldukça güzel olduğunun belirtilmesinden mutlu olduğunu söyledi. Gelenekselleşen bazı programların her yıl devam ettirilmesi sayesinde iletişim becerilerimiz, empati yeteneğimiz ve ekip çalışması konularında başarı sağlanmaktadır. Okul Gezisi, Bilim Şenliği, Toplu okuma etkinlikleri, Mezuniyet, Kermes ve düzenli deneme ve önemli gün ve haftalardaki sergilenen etkinliklerde öğrencilerin farklı yönlerinin ortaya çıkması sağlanmaktadır. Haziran ayında bir Okul Gezisi, Bahar Şenliği, Mezuniyet öğretmenler kurulunda karar bağlandı. Programlarımıza tüm veliler, resmi kurum ve STK'lar davetlidir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)