´´elimden Tutar Mısın?´´ Projesinde İmzalar Atıldı

Okulumuz bünyesinde yürütülmekte olan “Elimden Tutar Mısın” projesinin işbirliği protokolü ve plaket töreni Cuma akşamı Ahşap Fuar alanı Kastamonu Belediyesi standında gerçekleştirildi.

Programda; öncelikle Kastamonu Ahşap Akademisi öğrencilerine katılım belgeleri verildi. Kastamonu Ahşap Akademisi, Kastamonu Valiliği koordinasyonunda Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi, Kastamonu El Sanatları Eğitim Merkezi, KOSGEB Kastamonu Şube Müdürlüğünün iş birliğinde 7 Nisan 2014 tarihinde eğitime bağlayan istihdam garantili meslek edindirme kursu olarak açılmıştı.

Daha sonra “Elimden Tutar Mısın?” projesinin tanıtımı yapıldı, işbirliği protokolüne imzalar atıldı, projeye destek verenlere plaketleri takdim edildi.

Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mobilya ve iç mekan tasarım alanı mobilya sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli kalifiye eleman ihtiyacını karşılayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla niketlikli ara eleman yetiştirebilmek için özel sektör destekli karşılıksız burs ve staj eğitimini kapsayan “Elimden Tutar Mısın” sosyal sorumluluk projesi hazırlandı. Mesleki ve Teknik Eğitimi Özendirme Programı çerçevesinde, olanakları kısıtlı ortaokul mezunu gençlerin sanayi, bilişim ve hizmet sektörüne eleman yetiştiren Meslek Liseleri’ne girmelerinin desteklenmesi, staj olanağı sağlayarak, bilgi, beceri ve yeterliliklerinin artırılması ve ekonominin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi amaçlandı. Yetişen kalifiye elemanlar, mezun olduklarında da mobilya sektöründe çalışmaya devam edecekler.

Kastamonu Belediye Başkanlığının proje ortaklığında, Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Ticaret Borsası, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ile Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcılar Odasının iş birliği içerisinde Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve iç tasarım alanı öğrencileri projesinden yıllık 1000 lira karşılıksız burs alacaklar.

Projenin uygulanması ile mobilya ve iç tasarım alanına istekli ve başarılı öğrencilerin alınması, mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanların yetiştirilmesi planlanıyor.

İşbirliği protokolüne Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Millî Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri ve Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcılar Odası Başkanı Ergün Can imza attı.

Programın sonunda “Elimden Tutar Mısın?” projesine destek olanlara teşekkür plaketi verildi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kastamonu Merkez Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)