Dünya Engelliler Günü Kutlu Olsun.

Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi bakımından önemli bir gündür. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Aslında her birimiz bir engelli adayıyız. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır.

Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşlarımıza beceri kazandırma, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması büyük önem taşımaktadır. Her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.

          Pendik Rehberlik ve Araştırma Merkezi ailesi olarak tüm engelli bireylerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Pendik Pendik Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)