Dilimizin Zenginlikleri

Bilen Oturur Etkinliği

Kasım ayı içinde tüm sınıflarda “Bilen Oturur” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, sınıfta belirlenen bir kelimenin anlamı, eş anlamlısı, zıt anlamlısı, kökeni veya cümle içinde kullanımı gibi konularda sorular soruldu. Doğru cevap veren öğrenciler sırayla oturdu. Bu etkinlikle öğrenciler, kelimelerin anlamlarını ve kullanımlarını pekiştirme fırsatı buldular.

Aile Buluşması Etkinliği

-                    Ailelerin ve çocukların birlikte katılım göstereceği bir faaliyet uygulanmıştır. Bu faaliyette öğretmen çocuklara bir hikaye okuyarak hikayeyi yarıda bırakmıştır. Sonrasında çocuklar aileleri ile bir masaya geçerek hikayenin devamını tamamlayıp resmini çizmişlerdir. Etkinlik sonunda her çocuk kendi resmini anlatarak hikayenin sonunu getirmiştir. Tüm çocuklar tamamladıklarında öğretmen hikayenin devamını okuyarak hikayeyi bitirmiştir.

Dilimizin Etkinlikleri Pano Çalışmaları

Bu etkinlik kapsamında ortaokul öğrencileriyle Yunus Emre'nin  Hayatı ve eserleriyle ilgili pano hazırladılar. İlkokul öğrencileriylede Ömer Seyfettin eserleri ve hayatı ile ilgili pano çaılşması yaptılar. Bu sayede öğrenciler bilgileri öğrenmiş ve pekiştirmiş oldular.

 

Hazırlayanlar

Nilgün YILDIRIM                                               

 Salim EMEN                                               

Züleyha KARAMAN 

Burcu GÜN  

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Başçiftlik Hatipli Şehit Birol Şimşek Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)