Devamsızlık ve Okul Formaları Hakında Duyuru
OKUL FORMASI VE DEVAMSIZLIK DUYURUSU
Okulumuzda öğrencilerin kılık kıyafet uygulamasının yeniden belirlenmesi amacıyla velilerimizin Okul Aile Birliği Genel Kurulunda fikir beyan etmeleri üzerine Öğretmenler Kurulu toplantısında öğretmenlerin de görüşlerinin alınarak; öğretmenlerden oluşan okul kılık kıyafet belirleme komisyonu oluşturulmasına, komisyonun Okul Aile Birliği ile iş birliği yaparak çalışmasına, yapılacak çalışmaların tamamlanmasından sonra komisyon kararının velilere ve ilçemizde faaliyet gösteren esnaflara okulumuz web sayfası, okulumuz sosyal medya hesapları ve ilan panosunda duyurulmasına tavsiye kararı verilmişti. Okul kılık kıyafeti belirleme komisyonu çalışmalarını tamamlayarak aşağıdaki kararları almıştır.
OKUL ÖĞRENCİ KILIK VE KIYAFETİ BELİRLEME KOMİSYONU ÇALIŞMA TUTANAĞI
DAYANAK:
a) 26.11.2012 Tarihli ve 2012/3959 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı,
b) 28.08.2013 Tarihli M.E. B 2013/24 Sayılı Genelge,
c) 25.07.2013 Tarihli ve 28178 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin değişik 3.Maddesinin 2.Fıkrası” gereği, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğince okulumuzda kılık ve kıyafet uygulamasın belirlenmesi amacıyla “Okul Kılık ve Kıyafet Belirleme Komisyonu” Okul Aile Birliğinin 05/02/2025 tarih ve 2025/1 no’lu tavsiye kararı doğrultusunda toplanarak çalışmalarını sonuçlandırmıştır.
Bu karara istinaden "Okul Kılık ve Kıyafet Belirleme Komisyonu" toplanarak çalışmalarını sonuçlandırıp aşağıdaki şekilde kararlar almıştır. Buna göre;
ALINAN KARARLAR
1. 2025-2026 Eğitim-Öğretim yılı ve sonraki yıllarda Anasınıfına ve 1. Sınıfa kaydolan kız ve erkek öğrencilerin aşağıda belirlenen yeni kıyafetle, diğer sınıflarda (2-3-4. Sınıflarda) okuyan öğrencilerin ise önceki kıyafetleri ile okula devam etmelerine, ancak 2-3-4. Sınıflarda okuyan öğrenci velilerin istemeleri halinde öğrencilerine yeni kıyafet almalarına,
2. Her kişi ve kuruluşa serbest rekabet ortamında fırsat eşitliği sağlamak amacıyla belirlenen kıyafetlerin okulun ilan panosu ile web sayfasında duyurulmasına,
3. Anlaşmalı mağazamız bulunmamakta olup kıyafetler örneğine uygun olmak kaydıyla istenilen mağazalardan temin edilmesine,
4. Komisyon kararına uygun olmayan formanın kabul edilmemesine,
5. Öğrenci kıyafet uygulaması yaz ve kış olarak uygulanmasına,
Yaz Kıyafet Uygulaması: 1 Mayıs–15 Ekim tarihleri arasında uygulanması
Kış Kıyafet Uygulaması: 15 Ekim–1 Mayıs tarihleri arasında uygulanmasına,
6. Kıyafetlerin yazlık, kışlık, renk ve modelleri aşağıdaki gibi belirlenmesine (EK-1)
7. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin kılık ve kıyafet sınırlamaları ile ilgili hükümlerin uygulanmasına, karar verildi.
UYGUNDUR
12/ 03/ 2025
Mehmet Yücel ERSOY
Okul Müdürü
EK-1 |
YAZLIK KISA KOLLU TŞÖRT: İki iplik kompak penye kumaş, ana rengi mavi, yaka ve kollarında detayları olan tşört. (Görseldeki gibi olacak)
KIŞLIK UZUN KOLLU TŞÖRT: İki iplik kompak penye kumaş, ana rengi mavi, yaka ve kollarında detayları olan tşört. (Görseldeki gibi olacak)
KAPİŞONLU: İki iplik kompak penye kumaş, ana rengi mavi, kapşonu, manşeti,ve ön bölgesinde detayları olan kapişonlu sweatshirt.
PANTOLON: Lacivert Keten Pantolon
Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.




















