Cumhuriyet´imizin 91. Yılını Coşkuyla Kutladık

Cumhuriyet’in ilanının 91. yılı okulumuzda coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinliğe okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerimiz katıldı.

30 Ekim 2013 Perşembe günü okulumuz konferans salonunda düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okumasıyla başladı.

Okul müdürümüz Mesut Tekin, Cumhuriyet’in erdemlerini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Tekin, konuşmasında “Türk milleti tarih sahnesinde görüldüğü günden beri hiçbir zaman esaret altında kalmamış, kendisine yakışan yönetim şekilleri ile idare edilmiş, nice devletler kurup edindiği derin tecrübeleri Selçuklular ile filizlendirmiş, Osmanlı İmparatorluğu ile köklendirmiş ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandırmıştır” dedi.

Okulumuz Tarih Öğretmeni Erdal Sucu da yaptığı konuşmada Cumhuriyetin doğuşu ile ilgili kronolojik bilgiler verdi.

Daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu. Program, Cumhuriyet filminden alınan bir bölümün izlenmesiyle son buldu.

Biz de okul idaresi olarak, halkın Cumhuriyet’le mutlu, Cumhuriyet’in de halkla güzel olduğu nice 91. yıllara hep birlikte diyoruz. YAŞASIN CUMHURİYET..!

Cumhuriyet’imizin 91. yılı münasebetiyle hazırlanan programda emeği geçen Tarih, Coğrafya ve biyoloji zümre öğretmenleri ile öğrencilerimize teşekkür eder; saygılar sunarız.

                                                                                        Okul İdaresi

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli İzmit Kocaeli Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)