Covid - 19 Sürecinde Eğitim - Eğretimi Etkileyen Güncel Sorunlar

Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel sorunları görüşmek üzere uzaktan online  olarak 17.11.2020 tarihinde öğretmenler kurulu  toplantısı yapıldı. Okul müdürümüz  Zekeriya Bozmaz bu zorlu süreçte başta biz öğretmenler olmak üzere, ailelere ve öğrencilere çok büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

 

   Bu süreçte uzaktan eğitimin vazgeçilmez bir yöntem olduğunu, öğrencilerimizi canlı derslere katılmaları hususunda teşvik etmemiz gerektiği söyledi. Özellikle sınıf rehber öğretmeni arkadaşlarımız veli ve öğrenci WhatsApp grupları oluşturarak; hem veli hem de öğrencilerimizi sürece dahil etmelidirler. WhatsApp gruplarına ders öğretmenlerini de ekleyerek bu süreçte öğrencilerimize yardımcı olunacaktır. Ayrıca sınıf rehber öğretmenleri velilerimizle tek tek görüşerek öğrencinin genel durumu, canlı derslere katılıma durumu, internete erişim ve ebatv erişim durumu hakkında bilgi alacaktır. İnternete erişim imkanı olmayan öğrenciler ikametlerine yakın olan Eba Destek Noktalarına yönlendirilecektir.  Bu zorlu süreçte büyük fedakarlıklarla hizmet üretmeye çalışan tüm öğretmen arkadaşlarımı gönülden kutluyorum.

 

   Müdür yardımcımız Yusuf Çakmak da online eba canlı dersler hakkında bilgi verdi.

 

   Rehberlik öğretmenimiz Semine Dengeşik ise bu süreçte öğrencilerimize moral ve motivasyon vermemiz gerektiğinden bahsetti. Bu durumun geçici olduğunu, maske, mesafe ve hijyene mutlaka dikkat etmelerini öğrencilere anlatmalıyız. Bu süreçte bazı bireylerin psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini; bu durumlarda uzman bir kişiden destek alınması gerektiğini söyledi. Böyle durumu olan öğrencilerin okulumuz rehberlik servisine bildirilmesi gereğini dile getirdi.

 

   Bt Rehber öğretmenimiz Yavuz Yıldız: Eba canlı derslere katılma noktasında sorun yaşayan öğretmen ve öğrencilerimize her zaman yardımcı olduğunu ve sorun yaşayanların istedikleri zaman arayabileceklerini; zaten WhatsApp gruplarında ekli olduğunu sorun yaşayanların hemen bildirmelerini istedi. İnternete erişim sıkıntısı çeken öğrencilerimizin WhatsApp gruplarında paylaşılan   Eba Destek  noktalarına yönlendirilmesini söyledi. Eba destek noktalarının mesai saati 17.00 de bittiğinden bu saatten sonraki derslerde maalesef öğrenciler destek alamamaktadırlar. Eba canlı ders saatleri sistem üzerinden otomatik olarak belirlendiğinden, ders saatlerine müdahale şansımız yoktur.

 

   Öğretmen arkadaşlar da yukarıda bahsedilen sorunların varlığından bahsettiler. Elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz dediler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Malatya Battalgazi Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)