Covid - 19 Kapsamında Okulumuzda Alınan Önlemler

COVİD 19 KAPSAMINDA YAVUZ SELİM İLKOKULU'NDA ALINAN ÖNLEMLER

Okul binasının girişlerine ve koridorlara kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişleri asılmıştır...

COVİD 19 KAPSAMINDA YAVUZ SELİM İLKOKULU'NDA ALINAN ÖNLEMLER

1.Okul binasının girişlerine ve koridorlara kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişleri asılmıştır.

2. COVID-19'dan sorumlu okul yöneticisi olarak Md. Yrd. Güliz İÇÖZ görevlendirilmiştir.

3.Eğitim faaliyetine başlamadan önce okul binasının genel temizliği su ve deterjanla yapılacaktır.

4.Okulumuzda temassız ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği bulundurulmaktadır. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kutuları temin edilmiştir.

5.Okulumuzda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılarak, içeriye alınması gereken kişi sayısı buna göre düzenlenecektir.

6.Sınıf, çalışma salonları, kantin ve toplu kullanım alanlarında mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmiştir.

7.COVID-19 kapsamında alınacak önlemler okulumuzun web sayfasında yayımlanmıştır.

8.Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanların maske kullanması sağlanacaktır ve bina girişinde maske bulundurulacaktır.

9.Sınıflara, koridorlara, giriş ve çıkışa yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirilmiştir.

10.Lavaboların yakınına el yıkama adımlarını açıklayan posterler yerleştirilmiştir.

11.Sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılmaktadır.

12.Acil ve gerekli bir durum olmadıkça bu döneminde okulumuza ziyaretçi kabul edilmemektedir.

13.Okulumuzda sınıf ve odalar pencereler açılarak düzenli bir şekilde sık sık havalandırılacaktır. Havalandırmada doğal havalandırma tercih edilecektir.

14.COVID-19 bulaşma riskini artıracağından salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmayacaktır. Yapılması gerekli görülen etkinliklerin açık alanda yapılması sağlanacaktır. Etkinliklerde maske takılması ve sosyal mesafe kurallarına uyulması sağlanacaktır.

15.Öğrenciler ile 1 metreden yakın temas olasılığı olan öğretmen ve diğer çalışanların tıbbi maskeye ek olarak yüz koruyucu da kullanması sağlanacaktır.

16.Okulun ilk haftasındaki başlangıç derslerinde öğrencilere COVID-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgi verilecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Karabağlar Yavuz Selim İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)