Bir Kurs Bir İnsan

Resmiye ALPAR, Halk Eğitimi Merkezimizin kadim kursiyerlerinden bir tanesidir. Eşinin vefatının ardından şeker, tansiyon, Parkinson, Alzheimer gibi birçok hastalığa yakalandı.

Resmiye ALPAR, hayata tutunmayı seçti. Özellikle Parkinson ve Alzheimer hastalığını Erzin Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kurslara katılarak yendi.1995'ten bugüne kadar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 30 kursa katıldı, bu kursların 22 tanesinden belge almaya hak kazandı.

Resmiye ALPAR bütün olumsuz hayat şartlarına rağmen hayata küsmedi, hayata tutunmanın yolunu Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kurslarda aradı. Yağmur çamur demeden kimseden destek almadan iki bastonu ve sırt çantasıyla hayata küsenlere meydan okuyarak kurslara katıldı. 

"Ben bu yaşta hayata bu kurslarla tutunduysam, her yaştaki insan da beni örnek almalı, yatağa bağlı kalmamalı, kurslara katılarak sosyalleşmeli, mutlu olmalı, her yaşta üretkenliğin tadına varmalıdır." diyerek duygularını ifade eden Resmiye Teyzemize sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Hatay Erzin Erzin Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)