Bigep Kapsamında “tarihe İz Bırakan Kadınlar” Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

BİGEP kapsamında“Tarihe İz Bırakan Kadınlar” etkinliğimizi gerçekleştirdik. Kız öğrencilerimizi okumaya yönlendirmek, bilinçlendirmek ve onları hayata karşı kendi ayakları üzerinde dik durabilen bireyler olarak yetiştirmek adına etkinliğimizde tarihe adını yazdırmış kadınlarımızı birer örnek olarak öğrencilerimize aktarmış olduk. 

Kız öğrencilerimiz tarihe adını yazdırmış kadınlarımızı bizzat kendileri canlandırarak o kişiliğe bürünerek bizlere sunmuş oldular. Böylece öğrencilerimiz tarihte yer edinmiş isimleri kalıcı bir şekilde öğrenmiş, “bu isimleri kitapta okumakla canlandırmak arasındaki farkı hissetmiş” ve kendilerine örnek almış oldular.  

“Cehaletin en büyük korkusu kadındır. Çünkü kadın öğrenirse, çocuklarına da öğretir; onlar ilk olmayı başardılar ve kadınların yolunu açtılar.” 

Öğrencilerimiz etkinlikte bizlere; Şehit Şenay Aybüke Yalçın, Safiye Ali, Sümeyye Boyacı, Frida Kahlo, Halide Edip Adıvar, Nene Hatun gibi tarihe adını yazdırmış kadınlarımızı gururla canlandırdılar ve bizi de gururlandırdılar. Bu etkinlikte yer alan öğrencilerimize ve etkinlikte emeği geçen başta Kübra KAYA, Adalet ATASOY, Ayşe AK olmak üzerere diğer tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Eyyübiye Şehit Şükrü Can Kayadibi Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)