Beyazıt Ford Otosan İlkokulu Olarak Akreditasyona Kabul Edildik. .

"ERASMUS AKREDİTASYON PROGRAMI

                Akreditasyon; Türkiye Ulusal Ajansı ve program kapsamındaki diğer Ulusal Ajanslar nezdinde proje yapmak isteyen kurum ve kuruluşların idari, mali ve beşerî yeterliliklerinin değerlendirilmesi ile Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından tanınması ve veri tabanında yayınlanmasına yönelik uygunluk tespiti sürecidir. Akreditasyon belgesi; eğitim kurumlarının proje başvuru sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Yükseköğretim kurumlarının işbirliği çalışmalarına ve kurum-kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında proje başvurusu yapabilmelerine imkân tanır.

                İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2021-2027 Erasmus Mesleki- Okul- Yetişkin Eğitimi alanlarında “Akreditasyon Belgesini” almayı, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve okul eğitimi hareketliliklerini yürütmede kurum ve kuruluşları idare ve sevk etmeyi, Avrupa uluslararasılaşma stratejilerini daha fazla geliştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilimiz ihtiyaçları ele alınarak hazırlanan yeni dönem stratejik planı doğrultusunda, alanında uzman kişilerin olduğu güçlü projeleri kapsayan bir bilgi ağı kurmayı ve il bazlı Akreditasyon Programı başvurularına rehberlik etmeyi hedeflemektedir."

                Kıymetli Paydaşlarımız; Karşılıklı öğrenme imkânı sunan Erasmus Akreditasyon Programı çerçevesinde okul eğitimi, eğitim ve öğretim alanlarında faaliyet gösteren kamu kurumları, Akreditasyon hibe desteği için proje başvurusunda bulunuyorlar.    Hepimizin bildiği üzere Millî Eğitim Bakanlığımız çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış nitelikli bireyler yetiştirmek amacıyla 2023 Vizyon Belgesini yayımladı. Bu bağlamda Erasmus Akreditasyon Programı, ülkemizdeki eğitim kalitesinin ve nitelikli iş gücünün artırılmasına, genç işsizliğinin azaltılmasına ve dolayısıyla 2023 eğitim hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlaması açısından da ayrı bir önem taşıyor. Bu kapsamda eğitim ortamlarımızdaki her proje öğrenmek ve yeni kültürler tanımak için bulunmaz bir imkân.

                Erasmus Akreditasyon Programı'nın tüm okullar ve eğitimciler tarafından büyük ilgiyle karşılandığını biliyoruz. Bu yıl ülke genelinde kabul edilen proje başvuru sayısı bakımından İstanbul'un birinci sırada yer alması proje tabanlı çalışmanın öneminin fark edilmesinin bir göstergesidir. Okulumuz da bu süreçten faydalanmak adına çalışmalarını yapmış ve yola çıkmıştır.             Okul eğitim- öğretim yararına okul, öğrenci ve öğretmen ve Veli arasındaki iş birliğinin güçlü olması olumlu bir okul iklimi oluşturulması çok değerlidir. Kültürel yakınlaşmayı sağlayan Erasmus Akreditasyon Programı Erasmus Programı'nın önemini eğitim hayatımızda daha anlaşılır hâle getirmektedir.

                Sosyal içerme, fırsat eşitliği, duyarlı vatandaş olma bilincinin geliştirilmesi yanında eğitim alanında çoklu iş birliğinin yolunu açan projeler; Her fikrin değerli olduğu ilkesi ile bilimsel süreç takip edilerek hazırlanan projelerin ciddi faydalarını görüyoruz zira çocuklarımızın mutluluğuna ve güçlü geleceğimize katkı sunuyor. Kendimizi geliştirmek ve farklı uygulamaları tanımak için çaba harcamak çok önemli. Somut getirisi olan Akreditasyon ile Öğretmen hareketliliği, Yabancı Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar ve Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimi konuları ile okulumuza farkındalık katacak olan AKREDİTASYON SÜRECİNİN hayırlı olmasını diliyorum. 

Sahre KÖKSAL

Okul Müdürü

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Fatih Beyazıt Ford Otosan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)