Benim Müziğim Benim Kültürüm (My Song My Culture)

İlçemiz köy okullarından birisi olan Yeniköy İlk/Ortaokulu E- Twinning kapsamında Benim Müziğim, Benim Kültürüm adlı projede faaliyetlerine devam ediyor. Okul öğretmenlerinden Mustafa KALENDER'in yer aldığı projede Türkiye, Belçika, İspanya, İtalya, Kuzey Makedonya, Litvanya, Moldova Cumhuriyeti, Portekiz, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan'dan katılım gösteren proje ortakları çalışma ortakları çalışmalara başladı. Projede 11 ülke ve 21 öğretmen yer almaktadır.

 

 "Benim Müziğim Benim Kültürüm"  değişen ve çeşitlenen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmaya başlamış olan ve bir toplumu en güzel yansıtan ögelerinden birini yöresel türküleri/şarkıları temsil eden halk oyunlarının tanıtılmasını uygulanmasını, keşfedilmesini hedeflemektedir. Proje kapsamında seçilen türkünün/şarkının hikayesinin araştırılarak bulunması ve paylaşılarak yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

 

Proje ortağı ülkeler çevrelerinde yerel türkü ve şarkıları araştırıp hikayesini öğrenecek; yerel danslar eşliğinde 23 Nisan Çocuk Bayramına kadar diğer ortaklarıyla paylaşacaktır. Projede yer alan tüm yerli ve yabancı öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileriz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzurum Aşkale Yeniköy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)