Başarının Bir Yoluda Kendini Farketmek, Fark Edilmesini Sağlamaktır

    Çevrenin ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafik özellikleri dikkate alınarak, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, Öğretmenler kurulu kararı ile öğrenci kulüpleri kuruldu. Her öğrencinin en az bir kulübe üye olması sağlandı. Öğrencilerin seçtiği kulüp, yapılan çalışmalar ve belgeleri e-okul sistemine işlendi.

Kulüp çalışmaların öğrencilerin gelişimi ile ilgili birçok faydası bulunmaktadır. Öğrenciler kulüp çalışmaları sayesinde kendilerini tanırlar, yeteneklerinin farkına varıp geliştirirler, toplumun yararına olacak çalışmalarda bulunurlar. Kulüp çalışmalarına düzenli katılan öğrencinin kendine ve çevresine karşı güven duygusu artar. Öğrencilerimizde kimlik ve kişilik gelişimine katkı sağlayacak sosyo-kültürel çalışmalar, okul imkânları ve coğrafik özellikler göz önünde bulundurularak planlandı.

Planlı çalışma alışkanlığı, zamanı etkin ve verimli kullanma alışkanlığı kazanmaları için etkinliklerde öğrenci merkezli çalışmalar yapıldı. Farklı sınıfların bir araya geldiği bu çalışmalarda birbirlerine karşı saygılı, hoşgörülü olmayı öğrenmeleri konusunda ortam oluşturuldu. Kulüp çalışmaları başkaları ile iş birliği içinde çevresindeki toplumsal sorunlarla ilgilenebilme becerisini kazanmalarını sağlarken, grupla yapılan görevleri tamamlamak için istekle çalışabilme ve gruba karşı sorumluluk duyabilme gibi tutum, davranış ve becerilerin kazandırılmasına yardımcı oldu.

Her yıl olduğu gibi okulumuzda spor, müzik, sanat ve diğer alanda olmak üzere kulüplerimiz çalışmalara devam edilmektedir.

Bu ay tüm kulüp çalışmalarının yanı sıra bazı kulüplerimiz aktif çalışma gösterdi.

Tüm personelin tahliye tatbikatı yapıldı.

Deprem Haftası dolayısıyla deprem tatbikatı yapıldı. Elbistan itfayesi tarafından bilgilendirme semineri verildi.

Kızılay tarafından dağıtılmak üzere yardım paketleri oluşturuldu.

Okumanın önemini vergulamak amacıyla güncel kitapların tanıtılması ve kütüphanede bulunan kitapların sayısının artırılmasına yönelik projeler geliştirildi.

Okul bahçesinin düzenlenmesi ve temizliği konusunda öğrenciler çalışma yaptı.

Meslek dersleri kütüphanesi düzenlendi.

Kulüp üyeleri tarafından toplantılar yapıldı.

Çeşitli etkinlikler düzenlendi. Başarı gösteren öğrencilerimize Başarı Belgesi takdim edildi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)