Ayın Sınıfı Projemiz Başladı.

Öğrencilerimizn her yönden gelişimini amaçlayan projemiz 6 ay sürecek.

Projede öğrenciler, sınıflar ve öğretmenler arası rekabeti seviyeli bir şekilde gerçekleştirip aynı zamanda eğlenmeyi amaçlıyoruz. Ayın sınıfı projesi ile ilgili detayları önümüzdeki günlerde sayfamızda paylaşacağız.

 

Proje 12 kriterde gerçekleşecek.

Şubeler öncelikle kendi sınıf seviyelerinde yarışacaklar. Sonunda en yüksek puanı alan bir şubemiz "Biga Ortaokulu Ayın Sınıfı" ünvanını alacak.

1- Her ay yapılacak deneme sınavlarında kendi sınıf seviyesinde birinci olan şubeler 5 puan kazanacak.

2-Deneme sınavında ilk iki sırayı elde den öğrencilerden oluşan bilgi yarışması takımları her eyın son iki günü kendi sınıf seviyelerinde yapılacak bilgi yarışmasında şubelerine 5 puan kazandırmak için yarışacaklar.

3-Her ayın son günü Türkçe öğretmenlerimizin vereceği rapora göre en nitelikli okuma yapan şubeler 5 puan alacaklar.

4-Her ayın son günü yapılan tartıma göre en çok pil toplayan 4 şube kendi grubunda birinci olup 5 pıuan kazanacak.

5-Sağlık ve temizlik kulübü her gün tüm sınıflara 100 üzerinden puan verecek ve 4 şube kendi grubunda birinci olup 5 puan kazanacak.

6-Her ayın sonunda  e-okuldan alınan verilere göre en az devamsızlık yapan 4 şube kendi grubunda birinci olup 5 puan kazanacak.

7-Her ay şiir yarışmasına katılmak üzere şiir yazan öğrenciler sınıflarına 1 puan kazandıracak, öğrencinin şiiri ilçe veya ilde derece alırsa ilave olarak 3 puan daha kazandıracak ve bu puanlar topalndığında en çok puan alan şubeler kendi grubunda birinci olup 5 puan kazanacak.

8-Her ay resim yarışmasına katılmak üzere resim yapan öğrenciler sınıflarına 1 puan kazandıracak, öğrencinin resimi ilçe veya ilde derece alırsa ilave olarak 3 puan daha kazandıracak ve bu puanlar topalndığında en çok puan alan şubeler kendi grubunda birinci olup 5 puan kazanacak.

9-Her ay kompozisyon yarışmasına katılmak üzere kompozisyon yazan öğrenciler sınıflarına 1 puan kazandıracak, öğrencinin eseri ilçe veya ilde derece alırsa ilave olarak 3 puan daha kazandıracak ve bu puanlar topalndığında en çok puan alan şubeler kendi grubunda birinci olup 5 puan kazanacak.

10-Sportif yarışmalara katılan öğrenciler sınıflarına 1 puan kazandıracak, öğrenciler ilçe veya ilde derece alırsa ilave olarak 3 puan daha kazandıracak ve bu puanlar topalndığında en çok puan alan şubeler kendi grubunda birinci olup 5 puan kazanacak.

11-İngilizce mektup arkadaşlığı uygulamamızda mektup yazan öğrenci 1 puan kazanırken kendisine mektup gelen öğrenci de yine 1 puan kazanacak. Ay sonunda en çok puan alan 4 şube kendi grubunda birinci olup 5 puan kazanacak.

12-Her ayın son günü öğretmenlere en rahat ders işlediğiniz şube sorusu sorulacak ve öğretmenlerde en çok oy alan 4 şube kendi grubunda birinci olup 5 puan kazanacak.

Toplamda 60 puan ile değerlendirilen bu kriterlerde en çok puan toplayan şube BİGA ORTAOKULU AYIN SINIFI  seçilecek. Eşitlik halinde yukarıdan aşağı doğru tüm kriterler incelenerek eşitliğin bozulması sağlanacak. Ayın sınıfı seçilen şubenin ödülü her ayın 20´sinde açıklanacak ( İlk ay ödülü 20 Eylül 2014 Pazartesi günü açıklanacak. )

TÜM ÖĞRENCİ , ÖĞRETMEN VE VELİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ. OKUL YÖNETİMİ

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Biga Biga Ortaokulu

Kaynak:https://bigaortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/ayin-sinifi-projemiz-basladi_1393858.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)