"Akkışla Kendini Tanıyor Eğitim Şimdi Başlıyor Projesi" Kapsamında Alan Taraması

        2021-2022 eğitim öğretim yılında merkezimizin çalışmalarında yol göstermesi, yapacağımız planlamalarda saha çalışmalarımızın yönlendirilmesi açısından Akkışla ilçemize bağlı 15 mahalleden alan taraması vatandaşlarımızda yüz yüze görüşmek suretiyle yapılmıştır.

 

"AKKIŞLA KENDİNİ TANIYOR EĞİTİM ŞİMDİ BAŞLIYOR PROJESİ" kapsamında Halk eğitim Merkezi müdürümüz müdür yardımcımız ve kadrolu 3 öğretmenimizle beraber 15 mahalle tek tek hane ziyaretleri şeklinde gerçekleştirmiştir.

Bu görüşmeler esnasında hanede yaşayan kişi sayısı bu kişilerin yaşı, cinsiyeti, eğitim öğretim durumu, meslekleri, iletişim numaraları, ilgi alanları ve merkezimizden istedikleri kurs çeşitliliği ile ilgili bilgiler alınarak Halk eğitimi merkezimizde kayıt altına alınmış ve Halk Eğitimi çalışmalarımızda yol gösterici olmuştur.

Yaptığımız bu çalışmalarda ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın eğitim-öğretim durumlarının yanında sosyoekonomik ve kültürel olarak da hangi durumda oldukları yakından gözlemlenmiştir ayrıca bu görüşmeler sırasında hayat boyu öğrenme konusunda e vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir.

Proje kapsamında yapılan alan taramamizda okuma yazma oranlarının ve seviyelerinin yaş gruplarına göre dağılım çıkarılmış ve okuma yazma kursu ihtiyacı olanlar tespit edilerek bu vatandaşlarla iletişime geçilmiştir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Akkışla Akkışla Şehit Nevzat Akyol Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)