Akıllı Adam Başkalarının Aklınıda Kullanır

Başarı=Hedef+İnanç+Kendine Güven+Düzenli Çalışma+Sevgi+İlgi+İstikrar+Tekrar+Sabır --->>> Devamı için tıklayınızzzzzzzzzzzzz...

 

 Sevgili Öğrencim

Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uykudan uyanmaktır. Yola çıkabilmenin ve yolda olabilmenin şartı da bir rüya için ya da başka bir deyişle bir hedef uğruna çalışmaktır. Hayatı anlamlı yapan hedeftir ve hedefi olmayan kişi savrulmaya, kaybetmeye mahkûmdur.

Hala hedefiniz yoksa kocaman ömrünüzün bir yılını sıkı bir çalışmayla hayatınızı değiştirecek üniversite rüyası için kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Çünkü hedefi olmayan gemiye hiçbir dalga yardım etmez. Hedefsiz hiçbir yere varılmaz. Denemeyen bilemez, emek vermeyen emekleyemez ve ömrü boyunca ancak problem üretir.

Üniversite sadece meslek edinme amaçlı değil; yeni bir bakış açısıdır, yeni ufuklardır, yeni fikirler ve felsefi anlayışlardır. Üniversite üretmektir, bulmaktır, var etmektir. Üniversite; arkadaşlıklar, dostluklar ve en güzel paylaşımlardır. Üniversite geleceğin temellerinin atıldığı güvenli bir inşaattır. Fırtınaların olmadığı güvenli bir limandır.

Sevgili öğrencim, hedefini büyük bir kararlılıkla koyup ulaşmak için çalışman ve aklından çıkarmaman gerekiyor ki buna istikrar diyoruz. Hedefine ulaşmak için yapman gereken çok basit: Oku, özet çıkar, soru çöz ve tekrar et. Bunu yaparken çalışmayı, soru çözmeyi çok sevdiğini, ihtiyacın olduğunu düşün ve bunu büyük bir zevkle yap. Buna da motivasyon diyoruz. Eğer ki hedefiniz varsa, istikrarlı çalışıyorsanız ve motivasyonuz yüksekse başarı kesindir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Kürtün Kürtün Borsa İstanbul Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi

Kaynak:https://kurtunataturkcpl.meb.k12.tr/icerikler/akilli-adam-baskalarinin-aklinida-kullanir_3036798.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)