8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

Elbistan Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ney ilahi dinletisi büyük ilgi gördü.

Tüm kadınların davet edildiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Elbistan Ortaokulu müzik öğretmeni Mehmet Karagözoğlu tarafından sunulan "Ney İlahi Dinletisi" büyük ilgi gördü. 

Programda; cennetle müjdelenen, Allah'ın selamına muhatap olan, vefalı eş Hz. Hatice ve örnek evlat Hz. Fatıma öğretmenler tarafından anlatıldı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu etkinliklerin sunumu ile program tamamlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayşegül Göçer, "Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav); "Ashabım! Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum. Vasiyetimi tutun" sözlerinin İslam'ın kadına verdiği önemi yansıttığını söyledi.

Göçer, şöyle devam etti:

"Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal haklarının geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Bu vesileyle 21. yüzyıl becerilerine sahip, bilimsel düşünen, üretken, yenilikçi ve karşılaştığı problemleri çözme becerisi kazanmış bireylerin yetiştirilmesi amacı ile hareket etmekteyiz. Elbistan Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye genelinde başvuru yapan 1108 okul arasından Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (EDREM) Destek 2021 programına seçildi.

"Erdemli Yol Arkadaşım" projesi kapsamında yeteneği olan öğrencilerin fark edilmesi için ortam oluşturulacak ve öğrencilerin ilgi, yetenek ve isteklerine göre görev almaları için rehberlik edilecektir. Bir Kız Okulu olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nünde  farkındalık oluşturmak  amacı ile düzenlenen program hedefine ulaşmıştır."

Programın sonunda, Okul Müdürü Ayşegül Göçer tarafından, 76 yaşındaki Vahide Dedeler'e günün anısına plaket verildi. Göçer, "Hayatıyla, nezaketi ve kişiliği ile Sayın Vahide Dedeler örnek bir kadındır" dedi.

Göçer, müzik öğretmeni Mehmet Karagözoğlu'na teşekkür etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Elbistan Elbistan Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)