2022 Bursluluk Sınavı (İokbs) Başvuruları Başlamıştır.

2022 Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuruları Hakkında Bilgilendirme

 

1. Sınav, 4 EYLÜL 2022 tarihinde, saat 10:00'da yapılacaktır.

2. Sınava 5, 6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz başvurabilecektir.

3. Sınav başvurusu 21 Nisan 2022 - 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır. 

4. Sınava başvurulabilmesi için ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından kişi başına düşen toplam miktarın 18.160,00  (on sekiz bin yüz altmış) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

5. Ailenin gelir tespitinin yapılabilmesi için EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösterir Beyanname doldurulacak ve beyana esas olan geliri kanıtlayıcı belgeler okul müdürlüğüne teslim edilecektir.

a.       Velinin ve eşi çalışıyor ise aynı zamanda eşinin, bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2021 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belge, (Ek-1'de yer alan Velinin Diğer Gelirleri kısmı kira vb. ek gelirleriniz varsa doldurulacaktır)

b.      Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği,

c.       Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları ile doğum tarihlerinin yazılı beyanı esastır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Hasan Nuriye Ünlen Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)